«Κρούει» το καμπανάκι ο Γιάννης Καλλιάνος – Μεγάλη προσοχή στην Αττική την Κυριακή – Που θα χιονίσει; (video)


«Κρούει» το καμπανάκι ο Γιάννης Καλλιάνος – Μεγάλη προσοχή στην Αττική την Κυριακή – Που θα χιονίσει; (video)


Διαφ.


Κακοκαιρία εξπρές, με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (13/1) άρχισε να χιονίζει στην Πάρνηθα και αρκετοί Αθηναίοι έσπευσαν να απολαύσουν το χειμερινό τοπίο. Από μία ώρα και μετά, όμως, βρήκαν απέναντι τους μπλόκα της Τροχαίας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Από το ύψος του Σανατορίου και πάνω η ορατότητα είναι σχεδόν μηδαμινή με τους οδηγούς που βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην Πάρνηθα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Από την άλλη πλευρά, στην Πεντέλη παρόλο που δεν είδαν άσπρη μέρα, ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε επιφυλακή από νωρίς το πρωί.

«Τα οχήματα, όπως βλέπετε, είναι σε ετοιμότητα, οι εθελοντές σε ετοιμότητα, υπάρχουν 3+1 χώροι φέτος που είναι θερμαινόμενοι χώροι», είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας.

Στα λευκά ντύθηκαν και τα ορεινά της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας. Μάχη δόθηκε για να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι. Αρκετές πίστες χιονοδρομικών κέντρων λειτούργησαν σήμερα Σάββατο 13/1 για πρώτη φορά.

Κατά την διάρκεια της νύχτας παγετός αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ η Κυριακή θα είναι η πιο κρύα ημέρα ενώ από Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι σταδιακά να ανεβαίνει.

Παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την Κυριακή

Η πιο παγωμένη μέρα του φετινού χειμώνα θα είναι η Κυριακή 13/1 σε περιοχές της Αττικής το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν, όπως είπε, ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος.

Συγκεκριμένα:

  • Αθήνα : 2°C
  • Θεσσαλονίκη : 0°C
  • Λάρισα : -2°C
  • Αλεξανδρούπολη : 0°C
  • Πάτρα : 6°C
  • Ηράκλειο : 8°C
  • Φλώρινα : -5°C
  • Άστατος θα είναι ο καιρός από τη Δευτέρα καθώς οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 6-7 μποφόρ.

Θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και βροχές κατά περιόδους.


Πηγή