Νοσοκομείο «Έλενα»: Εικόνες διάλυσης και απόλυτης ντροπής στο μεγαλύτερο μαιευτικό νοσοκομείο της χώρας (video)


Νοσοκομείο «Έλενα»: Εικόνες διάλυσης και απόλυτης ντροπής στο μεγαλύτερο μαιευτικό νοσοκομείο της χώρας (video)


Διαφ.


Το απόλυτο χάος ζουν οι εργαζόμενοι και το ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Έλενα, το μόνο εξειδικευμένο γυναικολογικό-μαιευτικό νοσοκομείο της χώρας. Οι εικόνες ντροπής που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η τηλεόραση του Open δείχνουν το ιστορικό Κτήριο Α’, να είναι διαλυμένο, χωρίς θέρμανση.

Δείτε επίσης: Καρατομήθηκε η διοικήτρια του ΓΝ «Έλενα Βενιζέλου»

Σοβαρά πρόβλημα με τη θέρμανση του Νοσοκομείου «Έλενα» καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε μόλις πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία».

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει θέρμανση στο κεντρικό κτήριο με αποτέλεσμα να «έχουν ξεπαγιασει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους.

«Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικο με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «Έλενα Βενιζέλου»

«Εδώ και μέρες χωρίς θέρμανση το κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Έχουν ξεπαγιασει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικο με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη? Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της? Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη?

Επανειλημμένα το σωματείο έχει καταγγείλει την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό καθώς και την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του. Τι θα γίνει άραγε σε έναν σεισμό? ( Μας κλειδώνουν και το βράδυ τις πόρτες).

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τα νοσοκομεία σε καταστάσεις που θα θυμίζουν τα Τέμπη.

Οι πολιτικές απαξίωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ οδηγούν σε αυτές τις βάρβαρες και τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας τών ασθενών και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Ντροπή.

Κόψτε τους εξοπλισμούς και τη συμμετοχή σας στους πολέμους , δώστε λεφτά για να σωθεί το ΕΣΥ.

Όλες και όλοι στην 48ωρη απεργία 29-30 Νοεμβρίου, για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης στην υγεία!»

Η θέση του νοσοκομείου «Έλενα»

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο διευκρινίζει πως είναι σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Α’ του Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου”, διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του, που προβλέπουν:

  1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και
  2. αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο μηχανοστάσιο του κτηρίου.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά σώματα. Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση»


Πηγή