Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έφυγαν ούτε 3.000 στελέχη…»


Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έφυγαν ούτε 3.000 στελέχη…»


Διαφ.


Λιγότερα από 3.000 «μέτρησε» τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, λίγες μόνο ώρες μετά την οριστικοποίηση της δημιουργίας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τα στελέχη που αποχώρησαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε πως το Συνέδριο του κόμματος «πρέπει να γίνει στην ώρα του», δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου. Θέλοντας να τονώσει το «φρόνημα» των 23 στελεχών που μαζί με τον ίδιο συγκροτούν πλέον το όργανο, τόνισε πως «Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη.

Από τη ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες».

Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης ο Στέφανος Κασσελάκης: «Απαράδεκτη η απόφαση του Σούνακ – Είναι εθνικό ζήτημα!»

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, «η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού», προσθέτοντας πως είναι και «ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 12:30, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό, στο Οικονομικό-Επιχειρηματικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ναυτεμπορικη με τίτλο «Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα», στο Ζάππειο.​


Πηγή