Περήφανος για την ελληνική του καταγωγή: Ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με γαλανόλευκες σημαίες σε επίσημη επίσκεψη (photo-video)


Περήφανος για την ελληνική του καταγωγή: Ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με γαλανόλευκες σημαίες σε επίσημη επίσκεψη (photo-video)


Διαφ.


Με ελληνική «πινελιά» στην εμφάνισή του, υποδέχθηκε ο Βασιλιάς Κάρολος τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol, σε επίσημη επίσκεψη.

H επίσκεψη επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των εμπορικών και αμυντικών συμμαχιών μεταξύ των δύο Χωρών. Ο Βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, έχει επιλέξει και άλλες φορές να φορέσει την ίδια γραβάτα.

Πριν την υποδοχή του Yoon Suk Yeol, ο Βρετανός μονάρχης είχε φορέσει την ίδια γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με γαλανόλευκες σημαίες σε επίσημη επίσκεψη

Οι επισκέψεις του στο Άγιο Όρος, αν και καλύπτονται από μυστικότητα, είναι γνωστές. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι το ταλέντο του στη ζωγραφική, με τα ελληνικά τοπία να τον εμπνέουν να δημιουργήσει πίνακες ακουαρέλας που πωλούνται μέσω του καταστήματός του στο Highgrove House.

Η αγάπη του για την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε εκ νέου το 2021 όταν συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι ελληνικές «ρίζες» του βασιλιά Καρόλου

Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε στην Κέρκυρα με τους τίτλους του Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας και μητέρα του η Ελισάβετ Β’ των Ουίνδσορ.

Ο πατέρας του Βασιλιά Καρόλου γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στην Κέρκυρα ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Μάλιστα, οι Βρετανοί τον αποκαλούσαν «Φίλιππος ο Έλληνας». Αν και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν επισκέφτηκε επίσημα την Ελλάδα, η σύνδεσή του με την ιστορία και την κληρονομιά της χώρας παρέμεινε, με πληροφορίες από το greekcitytimes.com.

Ο Κάρολος όχι μόνο επισκέφθηκε πολλές φορές την Ελλάδα αλλά έδειξε και έμπρακτα το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Από το 2015 το «Prince’s Trust International» η φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που ίδρυσε το 1976 ο Κάρολος για να υποστηρίξει ευάλωτους νέους έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.


Πηγή