Υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς: Αυτός ο Δήμος μοιράζει δωρεάν ελαιόλαδο στους πολίτες και αξίζουν σε όλους χίλια μπράβο


Υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς: Αυτός ο Δήμος μοιράζει δωρεάν ελαιόλαδο στους πολίτες και αξίζουν σε όλους χίλια μπράβο


Διαφ.


Η δράση συγκομιδής ελιάς του Δήμου Γλυφάδας γιορτάζει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Το έργο ξεκίνησε το 2014 με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, μετά από πρόταση του ελαιοπαραγωγού Σταύρου Γιακουμάκη, ο οποίος πλέον είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο Δήμος της Αττικής που δίνει δωρεάν ελαιόλαδο

Φέτος, η παραγωγή της ελιάς αντιμετωπίζει μια δύσκολη χρονιά, με περιορισμένες ποσότητες και υψηλές τιμές. Ο Δήμος Γλυφάδας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι, προκειμένου να το προσφέρει στους ανάγκες των φτωχότερων κατοίκων της πόλης.

“Λιομάζωμα 2023”. Είναι πλέον η δέκατη συνεχής χρονιά σημειώνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

“Ήταν τέτοιες μέρες το φθινόπωρο του 2014 όταν είχαμε πρώτη φορά την ιδέα για το λιομάζωμα στη Γλυφάδα μας.

Αρκούσε μια απλή παρατήρηση: Στην πόλη μας υπάρχουν εκατοντάδες ελαιόδεντρα, από τα οποία κανείς δεν μάζευε ποτέ τους καρπούς. Χρειαζόταν όμως πολλή οργάνωση: Φτιάξαμε ένα σχέδιο, συγκεντρώσαμε εθελοντές, σηκώσαμε τα μανίκια και ξεκινήσαμε τη συγκομιδή ελιών από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, με σκοπό την παραγωγή ελαιολάδου. Το λάδι αυτό – αφού κάθε χρόνο το εξετάσουμε για την ποιότητά του σε ειδικό εργαστήριο – το συσκευάζουμε και το παραδίδουμε στους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας. Αυτό κάνουμε και φέτος, σε μία πρωτοβουλία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πολύ αυξημένης τιμής του ελαιολάδου, που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για τα αδύναμα νοικοκυριά, σε ένα αγαθό απαραίτητο για κάθε τραπέζι και για κάθε στοιχειωδώς υγιεινή διατροφή. Το λιομάζωμα, λοιπόν, ξεκίνησε: Στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα, απλώνουμε ελαιόπανα, μαζεύουμε τους καρπούς και ετοιμάζουμε το λάδι για τους συνανθρώπους μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας και το προσωπικό του Δήμου μας, τους άνδρες και τις γυναίκες της πολιτικής μας προστασίας και φυσικά τον υπεύθυνο της δημοτικής μας αρχής Σταύρο Γιακουμάκη, που είχε την αρχική σκέψη και που είναι πάντα εκεί, με την ίδια ζέση”.

Η ανάρτηση του δήμου για το ελαιόλαδο

Λιομάζωμα 2023: Δωρεάν λάδι για 10η χρονιά από τον Δήμο Γλυφάδας στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης Μια…

Posted by Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada) on Sunday, November 12, 2023

Πηγή