«Όσο βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες…» – Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)


«Όσο βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες…» – Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)


Διαφ.


Με αρκετή συννεφιά, αυξημένη σχετική υγρασία και νοτιάδες θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, κυρίως την Τετάρτη όταν αυτές θα ενταθούν αρκετά σε περιοχές των Δωδεκανήσων και στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο σύντομα οι καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα.

«Όσο βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες…»

Από το μεσημέρι τις Τρίτης θα εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά και στη Θράκη, οι οποίες θα δυναμώσουν τις απογευματινές ώρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες οι συννεφιές επίσης θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές.

Τις νυχτερινές ώρες περιμένουμε επιδείνωση του καιρού, με περισσότερες βροχές αλλά και καταιγίδες στα δυτικά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στη Κρήτη.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί θα «μαλακώσουν» τον καιρό και θα κυμανθούν κατά τόπους μέχρι τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια.

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια τις προμεσημβρινές ώρες αλλά προς το απόγευμα και το βράδυ οι συννεφιές θα πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από αργά τη νύχτα.
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετό ήλιο θα έχει το πρωί η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, με κάποια σύννεφα τα οποία θα πυκνώνουν προς τις απογευματινές ώρες και αργότερα. Από αργά τη νύχτα στα πιο δυτικά και κεντρικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι νοτιάδες στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 17 βαθμούς Κελσίου. Η Πέμπτη και η Παρασκευή θα κυλήσουν με άστατο καιρό και τοπικές βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:


Πηγή