Περιστέρι: «"Θα σε αποτελειώσουμε"! Φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου…» – Σοκάρει πατέρας 14χρονης με την περιγραφή του άγριο ξυλοδαρμού της από συμμαθήτριές της (Video)


Περιστέρι: «"Θα σε αποτελειώσουμε"! Φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου…» – Σοκάρει πατέρας 14χρονης με την περιγραφή του άγριο ξυλοδαρμού της από συμμαθήτριές της (Video)


Διαφ.


Ένα νέο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 14χρονης από συμμαθήτριές της σε Γυμνάσιο του Περιστερίου για ασήμαντη αφορμή έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Επίσης, αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο διάρκειας 35 δευτερολέπτων στο οποίο καταγράφεται μια 15χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης να χτυπάει έναν 13χρονο.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star και ο Αλέξανδρος Γύγος, φαίνεται η μαθήτρια να είναι πεσμένη στο έδαφος και να δέχεται επίθεση από τρεις συμμαθήτριες της στο προαύλιο του σχολείου. Το ένα κορίτσι κρατούσε την μαθήτρια για να μη σηκωθεί και η φίλη της την έσερνε από τα μαλλιά, τη χτύπαγε και της έριχνε γροθιές στην πλάτη.

«”Θα σε αποτελειώσουμε”! Φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου…»

Κάποια στιγμή η 14χρονη προσπαθεί να ξεφύγει και τότε δέχεται δυνατές κλωτσιές στα πόδια. «Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου… εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο, μπορεί να κάνουν και τίποτα χειρότερο. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνα παιδιά. Για ασήμαντη αφορμή… κάποιοι το παίζουν αρχηγοί μέσα στο σχολείο» δήλωσε ο πατέρας της μαθήτριας.

Τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές και μάλιστα τράβηξαν και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα. Φαίνεται να απολαμβάνουν τις βιαιότητες που βλέπουν και κανείς δεν προσπαθεί να τις χωρίσει. «Πήγαμε στο “Παίδων”, την εξέτασε γιατρός, έκανε αξονική… είχε πονοκέφαλο από τα χτυπήματα στο κεφάλι… στο σώμα είχε κάτι εκδορές. Μετά την Αστυνομία, δεχόταν απειλητικά μηνύματα, ότι “θα σε αποτελειώσουμε” και τέτοια…» δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης μαθήτριας.

Η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο του περιστατικού, συνέλαβε τις τρεις μαθήτριες και τις οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα, με τους γονείς του θύματος να υποβάλουν μήνυση.

Αγανακτισμένοι οι γονείς με τα περιστατικά βίας στα σχολεία

Το πρωί γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το Γυμνάσιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας. «Ψυχολόγους στα σχολεία. Θέλουμε βοήθεια από την πολιτεία» δήλωσε ο γονιός ενός παιδιού.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε, ότι «μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία. Έχουμε σαφή πλέον αύξηση της παιδικής εγκληματικότητας, η οποία ξαφνικά μετατρέπεται σε σκληρή. Όλες οι ενέργειες της Αστυνομίας είναι σε συνάρτηση και με άλλα υπουργεία και να βρουν λύσεις…»


Πηγή