Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Αυτό δεν είναι Κλιματική Αλλαγή» – Πολίτες αποκαλύπτουν δεκάδες εμπρηστικούς μηχανισμούς (video)


Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Αυτό δεν είναι Κλιματική Αλλαγή» – Πολίτες αποκαλύπτουν δεκάδες εμπρηστικούς μηχανισμούς (video)


Διαφ.


Δεκάδες αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί έχουν εντοπιστεί από πολίτες στον Έβρο, ακόμα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ακόμη και οι υπεύθυνοι θεωρούν πως αυτό που βιώνουν στις φωτιές στον Έβρο είναι κάτι πρωτόγνωρο. Χαρακτηριστικά, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, τόνισε: «Αυτό που ζούμε είναι κυριολεκτικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση», αναφέροντας επίσης ότι είναι πάρα πολλές οι εστίες φωτιάς που ξεπηδούν, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως μετέφερε η ιστοσελίδα thestival.gr, μέσω των social media δημοσιεύθηκε ένα βίντεο που παρουσιάζει πολίτες που υποστηρίζουν πως εντόπισαν έναν εμπρηστικό μηχανισμό. Αυτός αποτελούνταν από ελαστικά, ξύλα και μια φιάλη υγραερίου. Τον εντόπισαν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι εδώ και μέρες πραγματοποιούν περιπολίες σε διάφορες περιοχές της πόλης. Παράλληλα, Φωτιά στον Έβρο: «Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν, πάμε να τους μαζέψουμε» – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ πολίτες που «συνέλαβαν» 13 μετανάστες και τους κλείδωσαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου (video)

@niksotiropoylos #foryoupageofficiall #tiktok #μπεςφοργιου #fy #foryou #viralvideo #greccetiktok #Ελλάδα #βουλή #viral #geofficiall #europe #ΝΔ #ΝέαΔημοκρατία #νέα_δημοκρατία #typ #typ> #Έβρος #φωτιές #φωτιά #πυρκαγιές #πυρκαγιά ♬ πρωτότυπος ήχος – Νίκος????????Σωτηρόπουλος

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια εικόνα που παρουσιάζει απομεινάρια ενός αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε περιοχή της Ροδόπης κοντά στην Ξάνθη.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θεωρεί ύποπτες τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή του Έβρου. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν σε δύσβατα σημεία και δε δικαιολογούνταν η ανθρώπινη παρουσία. Στις έρευνες συμμετέχει η ΕΥΠ, που συλλέγει πληροφορίες για τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι φωτιές αλλά και για τα πιθανά κίνητρα των δραστών.


Πηγή