Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ρομά έκαναν πλιάτσικο σε εργοστάσιο που περικυκλώθηκε απ’ τις φλόγες – Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγαν να τους εμποδίσουν


Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ρομά έκαναν πλιάτσικο σε εργοστάσιο που περικυκλώθηκε απ’ τις φλόγες – Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγαν να τους εμποδίσουν


Διαφ.


Τουλάχιστον 6 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν Ρομά που είχαν μπει για πλιάτσικο σε εργοστάσιο που εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς στον Ασπρόπυργο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν Ρομά που έκαναν πλιάτσικο στο εργοστάσιο. Τα άτομα μπήκαν σε αυτοκίνητο και προσπάθησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο των αστυνομικών.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον κοντινό καταυλισμό όπου δεκάδες άτομα πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ότι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου 55 ετών, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, οι 4 με ελαφρά τραύματα στα άκρα και 2 στο κεφάλι.

«Να σας πληροφορήσω για κάτι που μου είπε ένας κάτοικος»: Ο δήμαρχος Ασπρόπυργου αποκαλύπτει για την φωτιά (video)

Την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στην φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ.

«Είναι μια περιοχή η οποία είναι περιοχή χονδρεμπορίου. Υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με υλικά logistics και δυστυχώς η φωτιά ξεκίνησε από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις σκουπιδιών και μπαζών που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στον Ασπρόπυργο.

Είναι το τεράστιο θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο Ασπρόπυργος το αντιμετωπίζει λόγω της γειτνίασης με την χωματερή των Άνω Λιοσίων. Με τον ΧΥΤΑ, έχει εύκολη πρόσβαση σε ομάδες Ρομά, τα σκουπίδια που καθαρίζουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας να τα φέρνουν και να τα απορρίπτουν εκεί», είπε αρχικά.

«Να σας πληροφορήσω για κάτι που μου είπε ένας κάτοικος. Η φωτιά ξεκίνησε από χτες το βράδυ από μία εστία που είχαν κάποιοι Ρομά που έκαιγαν καλώδια, λάστιχα. Δεν είχε τους βόρειους δυνατούς ανέμους, είχε νότιους. Έτσι στροβιλίζονταν ο αέρας και πήγε προς τα βόρεια και με τους βόρειους δυνατούς ανέμους που έχουμε έκανε αυτή την καταστροφή», σημείωσε.

Η περιοχή είναι γεμάτη από επιχειρήσεις και το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με το μετρό, είπε ο Νίκος Μελετίου. «Το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με τον προαστιακό, με τις γραμμές του προαστιακού, που υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από τη βιομηχανική ζώνη της Νέας ζωής και δε μεταδόθηκε η φωτιά νότια και να κάψει και επιχειρήσεις», είπε.

Φωτιά

Ανέφερε πως είχε έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και πως «κάτι πρέπει να γίνει με αυτήν την κατάσταση, διότι ο Ασπρόπυργος με τα 4 φορτηγά που έχει κουβαλάει καθημερινά τα χιλιάδες κυβικά μπάζων που μας φέρνουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας, αδυνατεί».


Πηγή