Συναγερμός στη Βοιωτία: Το 112 ζητά την εκκένωση 9 περιοχών! – «Οι ισχυροί άνεμοι δε μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή»


Συναγερμός στη Βοιωτία: Το 112 ζητά την εκκένωση 9 περιοχών! – «Οι ισχυροί άνεμοι δε μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή»


Διαφ.


Μήνυμα από το 112 ήχησε σε κατοίκους εννέα περιοχών στη Βοιωτία, όπου εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε εχθές (21/8).

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε λίγο πριν τις 15.00, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Άγιο Αθανάσιο, Καρυώτι, Καρέικα, Ρεβυθαίικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα να εκκενώσουν προς Κυριάκι. Παράλληλα, Εφιαλτικές στιγμές στην Αλεξανδρούπολη: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, στη θάλασσα οι φλόγες – Εκκενώνονται 9 περιοχές! (videos)

Μάλιστα, το πρώτο μέτωπο, που ξεκίνησε χθες το πρωί από τα Χώστια και το δεύτερο που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Ταρσό, βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, έχουν πάρει τέτοια κατεύθυνση ώστε να ενωθούν.

Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να ελέγξουν την έκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιβαδειάς, Γιάννη Ταγκαλέγκα, που μίλησε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατάσταση παραμένει εφιαλτική. Οι αναζωπυρώσεις μαζί με τους ισχυρούς ανέμους δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, αλλά δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι δε μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή».

Φωτιά στη Βοιωτία: Έτρεχαν on air να σωθούν! Η ανατριχιαστική στιγμή που οι φλόγες περικύκλωσαν τον ρεπόρτερ και το συνεργείο του OPEN (Video)

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του Open με το τηλεοπτικό συνεργείο να βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο της Βοιωτίας, όπου η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Επίσης, η δημοσιογράφος του ALPHA, Αφροδίτη Σπηλιώτη, που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, έζησε στον τηλεοπτικό αέρα, τα ξημερώματα, μία τρομακτική στιγμή.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος και τα μέλη του συνεργείου χρειάστηκε να τρέξουν όταν ξαφνικά άλλαξε η φορά του ανέμου και οι φλόγες στράφηκαν προς το μέρους τους και πυκνός καπνός κάλυψε τα πάντα. Λίγο αργότερα, η κάμερα του σταθμού έδειξε πλάνα από το σημείο, το οποίο η πύρινη λαίλαπα κατάπιε μέσα σε λίγα λεπτά.

Δείτε στο βίντεο τα συγκλονιστικά πλάνα:


Πηγή