Ώρες αγωνίας για τις εγκλωβισμένες μοναχές: Όλοι προσευχόμαστε για τη φωτιά στη Μονή Κλειστών


Ώρες αγωνίας για τις εγκλωβισμένες μοναχές: Όλοι προσευχόμαστε για τη φωτιά στη Μονή Κλειστών


Διαφ.


Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Φυλή Αττικής. Οι μοναχές έχουν εγκλωβιστεί στη Μονή Κλειστών και η ΕΜΑΚ καταφθάνει στο σημείο για να ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού. Όλοι προσευχόμαστε για τη φωτιά, καθώς η αγωνία για την πυρκαγιά συνεχίζεται.

Πολύ δύσκολη μάχη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έχουν ζώσει τη Μονή Κλειστών και οι πυροσβέστες με τις Αστυνομικές δυνάμεις δεν πρόλαβαν να πλησιάσουν για να απομακρύνουν τις μοναχές που βρίσκονται εντός. Μέσα στη Μονή βρίσκονται εγκλωβισμένα 50 άτομα.

φωτιά Μονή Κλειστών

Η ΕΜΑΚ φθάνει στο μοναστήρι για να ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των μοναχών.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια

Πύρινη λαίλαπα στη Φυλή: Καίγονται σπίτια, εκκενώνουν προς Άνω Λιόσια – Κλειστή η Αττική Οδός (photos-video)

Δραματική είναι η κατάσταση στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στη Φυλή καίγονται σπίτια, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις οικίες κοντά στη Μονή Κλειστών. Οι καπνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό, η οποία έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5).

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα «112» για την εκκένωση της Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πολίτες, η φωτιά καίει τη δυτική Πάρνηθα και έχει μπει στη Χασιά.

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια, ενώ ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική, ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού», ανέφερε, ζητώντας να σταλεί βοήθεια «γιατί καίγονται σπίτια».

Ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά δεν είναι προσβάσιμη από το έδαφος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο βρίσκονται 56 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Πηγή