Επίδομα 1.000 ευρώ σε 15.000 Έλληνες! Τρέξτε άμεσα στα ΑΤΜ


Επίδομα 1.000 ευρώ σε 15.000 Έλληνες! Τρέξτε άμεσα στα ΑΤΜ


Διαφ.


Επίδομα: Οι άνεργοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης. Τα μαθήματα αυτά βοηθούν τους ανθρώπους να μάθουν νέες δεξιότητες και να ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας που έχουν μεγάλη ζήτηση. Οι ψηφιακές και οι πράσινες δεξιότητες αποτελούν ειδικούς τομείς εστίασης. Η πραγματοποίηση αυτών των μαθημάτων κατάρτισης μπορεί να σας αποφέρει ένα όφελος.

Δείτε επίσης: Χαρμόσυνη αναγγελία για χιλιάδες ανέργους – Ποιοί πάνε ταμείο για το νέο επίδομα;

Επίδομα 1.000 ευρώ: Στους 15.000 ανήλθαν οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν συμπληρώσει το σχετικό ερωτηματολόγιο για να μπορούν να λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί, καθώς αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Συνεχίζονται οι “Ημέρες Καριέρας”

Επίδομα σε ΑΤΜ
Επίδομα σε ΑΤΜ

Η ΔΥΠΑ στην προσπάθεια της να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό συνεχίζει να προγραμματίζει “Ημέρες Καριέρας”. Η Αλεξανδρούπολη διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 8 Απριλίου. Θα γίνει στο ξενοδοχείο Astir Egnatia από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα στο Πάρκο Εγνατία, 681 00.

Υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Θάσου, στη Θεσσαλονίκη, την Αττική, καθώς και στη νησιωτική Ελλάδα για τον τουρισμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

«Στις ράγες» επίδομα 150 ευρώ για όλους – Πότε και πώς το λαμβάνετε

Ξεκίνησε και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2023», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (2/8) η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το πρόγραμμα αφορά χιλιάδες ενδιαφερόμενους που περιμένουν να ανοίξουν οι αιτήσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία δεύτερη ευκαιρία για διακοπές, καθώς δεν επιλέχθηκαν από το «Κοινωνικός Τουρισμός 2023». Παράλληλα, υπάρχουν νεότερα και για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023, 1500€ ανά φοιτητή: Πως θα το πάρετε, κάντε αίτηση τώρα

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η κ. Κεφαλογιάννη μιλώντας στον ΑΝΤ1, το φετινό «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα αργήσει δηλαδή πολύ, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού Τουρισμού, τελικά το πρόγραμμα θα αφορά φθινοπωρινές και χειμερινές διακοπές.

Συγκεκριμένα, όπως είπε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα δίνει voucher 150 ευρώ έπειτα από κλήρωση για διαμονή. Για τα ΑΜΕΑ προβλέπεται επιταγή 200 ευρώ.

Επίδομα: Έρχεται «Ρόδος Pass»

Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του Τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι έχει προβληθεί το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Οι δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού:


Πηγή