Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύκτιο θρίλερ στο Αλιβέρι – Μάχη με τον χρόνο για τις πυροσβεστικές δυνάμεις (video)


Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύκτιο θρίλερ στο Αλιβέρι – Μάχη με τον χρόνο για τις πυροσβεστικές δυνάμεις (video)


Διαφ.


Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα, πίσω από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στο Μηλάκι Αλιβερίου, στην Εύβοια και παρά την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Αρχικά, έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε πλαγιά, δίπλα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά λόγω του ότι οι φλόγες κατευθύνονται σε ορεινό όγκο και δύσβατο, έγινε αμέσως μεγάλη κινητοποίηση ενώ μέχρι και που έπεσε το σκοτάδι, επιχειρούσε και ένα αεροσκάφος.

Στο σημείο πήγε γρήγορα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από το κλιμάκιο του Αλιβερίου ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από την Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο σημείο πήγε και ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και Αναπληρωτής αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Νίκος Μαστροκώστας.

Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό – Που έχει διακοπέι η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης (6/7) μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Μαυροσουβάλας στον Ωρωπό. Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στην Αμαλιάδα.

Το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από σπίτια, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων. Παράλληλα, από αέρος δρουν 3 ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό - Που έχει διακοπέι η κυκλοφορία

Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στο δάσος Μαυροσουβάλας, Ωρωπού, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

1) ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Ε.Ο.Α.Λ. ΚΑΙ

2) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.


Πηγή