«Καμπανάκι» κινδύνου από την Χριστίνα Σούζη: «Καταιγίδες, βροχές και… άνοδος της θερμοκρασίας»


«Καμπανάκι» κινδύνου από την Χριστίνα Σούζη: «Καταιγίδες, βροχές και… άνοδος της θερμοκρασίας»


Διαφ.


Καιρός: Την ημερήσια πρόγνωση του καιρού για σήμερα (Τρίτη 27/6) έκανε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη (27/6), κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, στα Ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (28/6), γενικά αίθριος καιρός, με απογευματινές μπόρες στα ορεινά Ηπειρωτικά και την Πέμπτη (29/6) απογευματινή αστάθεια θα εκδηλωθεί στα Βόρεια Ηπειρωτικά. Οι Άνεμοι Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός σήμερα 27/6: Ζέστη αλλά… και βροχές – Καταιγίδες και στην Αττική! “Καμπανάκι” Κλέαρχου Μαρουσάκη, Τάσου Αρνιακού και Χριστίνας Σούζη (Video)

Καιρός σήμερα 27/6: Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου, αλλά το σκηνικό του καιρού θα εξακολουθήσει να είναι άστατο σε ορισμένες περιοχές με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι και για καταιγίδες στην Αττική! Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αναβρασμός θα προκύψει τις επόμενες μέρες καθώς η θερμοκρασία θα είναι σαν τρενάκι του…λούνα παρκ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

«Επεκτείνονται σε όλη την χώρα…» – «Βόμβα» από Χριστίνα Σούζη για την εξέλιξη του καιρού

Καιρός: Την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη (29/6) έκανε η Χριστίνα Σούζη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» κάνοντας λόγο για συνέχιση της καιρικής αστάθειας.

Πιο συγκεκριμένα, φαινόμενα τοπικών βροχών και μπόρες που πλήττουν από τις πρωινές ώρες την βόρεια Ελλάδα, θα επεκταθούν από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και στην Αττικη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη

Απαισιόδοξος ο Τάσος Αρνιακός: «Έως και το τέλος του μήνα…» – Ζήτησε προσοχή για την εξέλιξη του καιρού

Ο καιρός εξακολουθεί να είναι άστατος, με πολύ ισχυρά φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα, αλλά ικανά να προκαλούν σοβαρές καταστροφές. Στο ερώτημα για το πότε θα σταματήσει αυτό το… πράγμα, όπως το λέει, ο Τάσος Αρνιακός είναι απαισιόδοξος, τονίζοντας πως θα μας πάει έτσι έως και τις αρχές Ιουλίου.

«Ψυχρή λίμνη θα πυροδοτήσει αστάθεια» – Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου

Η επόμενη των εκλογών μας βρίσκει με καιρική αστάθεια, με τις βροχές να επιμένουν προς το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού. Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η αστάθεια περιορίζεται προς την Τετάρτη, με τον καιρό των πρώτων ημερών του Ηλίου να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Για σήμερα, Δευτέρα θα επικρατεί αστάθεια, με βροχές να εκδηλώνονται προς τις μεσημερινές και απογευματινές ώρες σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, δυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να δείχνει 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ενδεχομένως να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες προς το απόγευμα, με την αστάθεια να υποχωρεί το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι, ιδιαίτερα στις περιοχές που βλέπουν θάλασσα. Η θερμοκρασία στους 33 με 34 βαθμούς.

Την Τρίτη η αστάθεια ξεκινά να περιορίζεται, με προσοχή, ωστόσο, να χρειάζεται στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, καθώς μπορεί να έχει έντονα φαινόμενα. Την Τετάρτη υποχωρεί κι άλλο η καιρική αστάθεια. Η θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ερωτηματικό για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, των πρώτων ημερών του Ιουλίου, καθώς φαίνεται να κινείται προς την περιοχή μας μία ψυχρή λίμνη που θα πυροδοτήσει την αστάθεια. Ωστόσο, ίσως η ψυχρή λιμνη να δώσει φαινόμενα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Πηγή