Δυνατός σεισμός «ταρακούνησε» την Πάτρα


Σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα. Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε δυνατός σεισμός στην Ναύπακτο.


Διαφ.


ΣΕΙΣΜΟΣ: Τι πρέπει να κάνετε την ώρα της δόνησης

Εάν είσαι μέσα σε κτίριο:

«Αστραπόβροντο» από τον Τάσο Αρνιακό - «Έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή σε...»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Αστραπόβροντο» από τον Τάσο Αρνιακό – «Έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή σε…»

  • Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.
  • Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

Δυνατός σεισμός «ταρακούνησε» την Πάτρα

Eάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο:

  • Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.
  • Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).
  • Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά.. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.

Σεισμός στην Κρήτη: Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου με 4,1 Ρίχτερ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί της Κρήτης λίγα λεπτά μετά τις 6:30 το πρωί της Κυριακής (21/5).

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ νότια-νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19,6 χλμ.

Σεισμός στην Κρήτη


Πηγή