«Καμπάνα» διαρκείας στις γιορτινές μέρες από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μετά από ένα εξαιρετικό 24ωρο όλα θα είναι διαφορετικά…»


Ο Γιάννης Καλλιάνος χτυπά «καμπάνα» διαρκείας για τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, με τον καιρό να βρίσκεται σε ανοιξιάτικο πλαίσιο από τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4) κι έπειτα, με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό, ενώ και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επίσης μοιάζει να επιμένει.


Διαφ.


Οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν και θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να ανέβει σε ευχάριστα και ανοιξιάτικα επίπεδα. Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και λίγη συννεφιά στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

Survivor All Star spoiler: Φεύγει αμέσως μετά το Πάσχα! Αποχώρηση βόμβα λίγο πριν την ένωση!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor All Star spoiler: Φεύγει αμέσως μετά το Πάσχα! Αποχώρηση βόμβα λίγο πριν την ένωση!

Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στα νησιά.

Στα ηπειρωτικά, από το απόγευμα και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν προς την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Το βράδυ, αναμένονται κατά διαστήματα νεφώσεις στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία από 10 – 22 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 8 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 5 μποφόρ.

Τι περιμένουμε μέχρι την Ανάσταση

Τη Μεγάλη Παρασκευή (14/4) ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με συννεφιά και βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα. Η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω, έως 25 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο (15/4) ο καιρός θα είναι άστατος στο ανατολικό Αιγαίο με βροχές και συννεφιασμένος στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως 3 βαθμούς.

Ο καιρός το Πάσχα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας: Βάλτε νωρίς το αρνί και πάρτε μουσαμάδες – Πρόγνωση από Αρναούτογλου, Κολυδά, Τσατραφύλλια, Αρνιακό και Μαρουσάκη (Video)

Με βροχές, σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται να γίνει το ψήσιμο του οβελία, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου. Ανάλογες και οι προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού, Θοδωρή Κολυδά, Γιώργου Τσατραφύλλια, Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Καιρός το Πάσχα: Σε ποιες περιοχές θα βρέχει στο σούβλισμα του οβελία

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται συννεφιασμένος ουρανός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στο Αιγαίο θα υπάρχουν κάποια ανοίγματα στον ουρανό, διαστήματα δηλαδή με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια.

Βέβαια περιμένουμε βροχές στις πιο κεντροδυτικές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα Επτάνησα, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική ορεινή Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, περιοχές της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

Για παράδειγμα, κάποιες από τις περιοχές που θα βρέχει τοπικά λίγο πριν το μεσημέρι ή λίγο μετά θα είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Άρτα, Πάργα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πύργος και Τρίπολη.

Προς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, αναμένεται γενικότερα επέκταση των βροχοπτώσεων και σε υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπως στις κεντροανατολικές περιοχές. Ισως να βρέξει για λίγη ώρα και σε περιοχές της Αττικής, χωρίς μεγάλη πιθανότητα.

Η πρόγνωση καιρού από Αρναούτογλου, Κολυδά, Τσατραφύλλια, Αρνιακό και Μαρουσάκη

Από την πλευρά του, ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε ότι την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές- βορειοδυτικές περιοχές όπως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε βροχές και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα ορεινά. Βροχές θα έχουμε και στα νησιά του βορείου Αιγαίου Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη, Χίο.

Σε Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα δεν προβλέπονται φαινόμενα πέρα από συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 15 με 17 βαθμούς, στις βορειότερες περιοχές από 17 μέχρι 19, στις κεντρικές από 19 έως 20 και στα νησιά από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

“Βάλτε το αρνί νωρίς” το μήνυμα του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1…

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το βράδυ της Ανάστασης ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα αρχικά θα υπάρχει τοπική συννεφιά, αλλά βαθμιαία προβλέπονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα.

“Παρακαλώ να φροντίσετε την Κυριακή του Πάσχα να έχετε έτοιμη κατασκευή για το ψήσιμο του οβελία. Μουσαμάς, τσίγκος, πέργκολα, μπαλκόνι είναι όλα αποδεκτά. Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα έχει βροχές και μάλιστα μπόλικες”, έγραψε στο Facebook και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου “βλέπει” καλό καιρό για το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα, εκτός από την δυτική Ελλάδα όπου θα γίνει με μπόρες και καταιγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν βροχές από το πρωί στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Επτάνησα, τη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, αλλά και στη δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να κινηθούν και πιο ανατολικά, προς τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια στερεά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο.