Ανατροπή με επικίνδυνο «κοκτέιλ» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ο Απρίλιος μπαίνει με…» – Ελλάδα


Ο Γιάννης Καλλιάνος μας φέρνει τελικά ένα επικίνδυνο καιρικό «κοκτέιλ», ειδικά για το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει, αλλά τα σύννεφα και τα φαινόμενα δε θα λείψουν, με τον Τάσο Αρνιακό να ζητά να… μη μαζέψουμε χαλιά.


Διαφ.


Για σήμερα (31/3) συννεφιά που θα πυκνώσει στα δυτικά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο το μεσημέρι.

100 ευρώ πρόστιμο και 1 μήνα αφαίρεση διπλώματος αν φοράς αυτό το ρούχο ενώ οδηγείς! Αναβρασμός για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

100 ευρώ πρόστιμο και 1 μήνα αφαίρεση διπλώματος αν φοράς αυτό το ρούχο ενώ οδηγείς! Αναβρασμός για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς!

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με διαστήματα με ήλιο και περισσότερη ηλιοφάνεια στις Κυκλάδες και στο νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 8 – 22 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο. Η θερμοκρασία από 8 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Το Σάββατο (1/4) το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες.

Την Κυριακή (2/4) ο καιρός θα επιδεινωθεί, με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τρελάθηκε ο καιρός: Σαββατοκύριακο με 27 βαθμούς και παραλίες, Δευτέρα με ισχυρή κακοκαιρία! Μετεωρολόγοι προειδοποιούν

Καιρός: Με την Άνοιξη να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της, και τον χειμώνα να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτιο και θα υποδεχτούμε τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αλλάζει απότομα τις επόμενες ημέρες και η θερμοκρασία αυξάνεται ενώ έρχεται και αφρικανική σκόνη.

Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, ο καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη μιας και επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά «βαριά» με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης να αιωρείται σε πολλές περιοχές.

Καιρός: Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα σημειωθούν γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρό να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 βαθμούς μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης.

Καιρός: Μετά τη ζέστη και τη σκόνη έρχεται κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται μέσα στην Κυριακή να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβομάδας και στη συνέχεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά.


Πηγή