Δίπλα του σαν φύλακας άγγελος: Ο γιατρός που δίνει τη μάχη στο πλευρό του 20χρονου Γεράσιμου


Δίπλα του σαν φύλακας άγγελος: Ο γιατρός που δίνει τη μάχη στο πλευρό του 20χρονου Γεράσιμου


Διαφ.




Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται εδώ και 17 ημέρες ο 20χρονος Γεράσιμος από τον Βόλο, ο φοιτητής του ΑΠΘ που επέβαινε στο πρώτο βαγόνι το βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Τι αναφέρει ο γιατρός του 20χρονου Γεράσιμου

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλο, ο εντατικολόγος γιατρός Απόστολος Κομνός και όλη η επιστημονική του ομάδα, έχει «πέσει» πάνω από τον Γεράσιμο, που θεωρείται βαρύ και ο ίδιος μαζί με όλη την επιστημονική ομάδα του δίνουν τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για το λόγο αυτό, γλύτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε. Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία.

Ο 20χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο και έχει 50-50 τις πιθανότητες να τα καταφέρει.

Όμως όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες είναι όλο και περισσότερο υπέρ του.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως ενημερώνει ο κ. Γιαννακόπουλος, νοσηλεύονται δύο ακόμα τραυματίες των Τεμπών, για δύο νέοι άνθρωποι 36 και 21 ετών.

Το ένα περιστατικό έχει αποσωληνωθεί, και το δεύτερο με την κρανιοεγκεφαλική κάκωση δίνει αισιόδοξα μηνύματα.


Πηγή