Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (18/3) – Ελλάδα


Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 18/3! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Τώρα Μαζί». Την ίδια στιγμή, οι αποκαλύψεις για την τραγωδία των Τεμπών συνεχίζουν να είναι συνταρακτικές.


Διαφ.


«Πολική μπάλα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Από -5 μέχρι και 0 μηδέν βαθμούς το ξύπνημα...»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Πολική μπάλα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Από -5 μέχρι και 0 μηδέν βαθμούς το ξύπνημα...»

«Μαρία Τσάλλα»: Αυτός είναι ο «Βραζιλιάνος» σύζυγος της Ρωσίδας κατασκόπου - Το μυστήριο με τα ταξίδια (Video)

Ο σύζυγος της κατασκόπου illegal «Μαρίας Τσάλλα» δρούσε και εκείνος ως κατάσκοπος στη Βραζιλίας έχοντας το όνομα «Τζέραρντ Ντάνιελ Κάμπος Γουίτιτς». Τα ίχνη του χάθηκαν από την Λατινική Αμερική και η κοπέλα με την οποία είχε συνάψει σχέση στη Βραζιλία δήλωσε την εξαφάνισή του.

Τα παραπάνω στοιχεία έκανε γνωστό ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη. Ο «Τζέραρντ Ντάνιελ» είχε πλαστά χαρτιά και διέθετε διπλή υπηκοότητα (Βραζιλίας και Αυστρίας).

Στη Βραζιλία ο Ρώσος κατάσκοπος είχε μία σύντροφο, η οποία όταν αντιλήφθηκε πως ο αγαπημένος της εξαφανίστηκε πήγε στις Αρχές για να δηλώσει το περιστατικό, ενώ μαζί με τους φίλους του κοινοποίησε την εξαφάνισή του στα social media.

Εικάζεται πως και εκείνος κλήθηκε για άμεση επιστροφή στη Ρωσία, όπως συνέβη με την «Μαρία Τσάλλα» που ζούσε στο Παγκράτι.

Τα δύο στοιχεία από το κινητό της Μαρίας Τσάλλα και το Αλιβέρι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρία Τσάλλα προσπάθησε να κάνει μεταδημότευση στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Πιθανό να είχε εντοπίσει στην περιοχή άτομο με το ίδιο επώνυμο, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, με βάση το κινητό της, το τελευταίο της στίγμα στην Ελλάδα ήταν στις 4 Ιανουαρίου του 2023, ενώ δύο ημέρες αργότερα φέρεται να επικοινώνησε με άτομα που είχε προσωπικές σχέσεις στην Αθήνα προκειμένου να της στείλουν τη γάτα της.

Το δρομολόγιο της «Μαρίας Τσάλλα» μέχρι την Ελλάδα

Η «Μαρία Τσάλλα» έφυγε το 2017 από τη Ρωσία με προορισμό το Μεξικό. Έτσι εξηγείται και το διαβατήριο με το οποίο εισήλθε στην Ελλάδα και το οποίο ήταν υπηκόου της χώρας καθώς φαινόταν ως Μεξικάνα και Ελληνίδα με διπλή υπηκοότητα.

Το 2018 έφυγε από το Μεξικό και ήρθε στην Ελλάδα ως παιδί ομογενών. Η ΕΥΠ ενημερώθηκε πως η κατάσκοπος έφυγε από τη χώρα μας στις 4 Ιανουαρίου, όταν και εντοπίζεται και το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, με προορισμό την Ινδία. Οι αξιωματούχοι της ΕΥΠ εκτιμούν πως μπορεί να πήγε στην Ταϊλάνδη αφού αυτό είχε πει στην κοπέλα που δούλευε μαζί της στο κατάστημα με τα πλεκτά.

«Θα φύγω από την Ελλάδα γιατί έχω σκοπό να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Θα πάω Ταϊλάνδη και Ινδία. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε το μαγαζί, κράτα τα όλα εσύ», της είπε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα»

Στο «στόχαστρο» των Αρχών έχουν μπει και τα ταξίδια της κατασκόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως «Μαρία Τσάλλα» φαίνεται να έχει κάνει ένα ταξίδι στη Γαλλία και τρία εντός της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον Alpha, στο στόχαστρο μπαίνει η επίσκεψη που έκανε σε ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό την Ουκρανία και είναι κάτι που απασχολεί την τελευταία διετία τη Ρωσία.

Ακόμα εξετάζονται μία επίσκεψη στην Κόνιτσα και μία στη Λάρισα, όπου υπάρχει το αεροδρόμιο με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) που πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.


Πηγή