Τρόμος στην Κηφισιά: Ανήλικοι επιτέθηκαν και λήστεψαν 69χρονη – Δύο συλλήψεις – Ελλάδα


Δύο ανήλικοι (σ.σ. 17 και 16 ετών) συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Κηφισιάς, το απόγευμα της Τρίτης (7/3), καθώς λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει μία 69χρονη γυναίκα με χρήση σωματικής βίας.


Διαφ.


Δείτε επίσης: Άγρια ληστεία στο Μεσολόγγι: Ο δράστης χτυπούσε με γροθιές τον ένοικο του σπιτιού για να του αρπάξει 400 ευρώ

Survivor spoiler 09/03, αποχώρηση: Αυτός ο παίκτης φεύγει την Πέμπτη!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 09/03, αποχώρηση: Αυτός ο παίκτης φεύγει την Πέμπτη!

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Δαρειώτου, όπου οι δύο ανήλικοι προσέγγισαν 69χρονη γυναίκα την ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας της απέσπασαν την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα. Έντρομη η ηλικιωμένη έβαλε τις φωνές και περίοικοι ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ.

Τρόμος στην Κηφισιά: Ανήλικοι επιτέθηκαν και λήστεψαν 69χρονη - Δύο συλλήψεις
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ανήλικοι, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε το Τ.Α. Κηφισιάς.

Φιλοθέη: Διάρρηξη με λεία «μαμούθ» - Έκαναν... φτερά χρήματα και κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ

Πολύ καλά «διαβασμένοι» ήταν, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, οι διαρρήκτες που μπούκαραν σε μονοκατοικία στην Φιλοθέη. Οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να φύγουν με μετρητά και κοσμήματα με την αξία του να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν μια πλαϊνή πόρτα της μονοκατοικίας και αφού μπήκαν στο σπίτι 77χρονου επιχειρηματία άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους του. Αρχικά, βρήκαν περίπου 90.000 ευρώ σε ένα δωμάτιο του σπιτιού ενώ εντόπισαν και τα κοσμήματα, τα οποία ο 77χρονος επιχειρηματίας εκτιμά ότι η αξία τους ξεπερνούσε το ένα εκατ. ευρώ.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός ότι οι κακοποιοί άρχισαν να ψάχνουν μέσα στο σπίτι για να εντοπίσουν το σημείο όπου ήταν το κεντρικό καταγραφικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν στην πολυτελέστατη μεζονέτα, οπού το βρήκαν και το κατέστρεψαν. Παράλληλα και στη Ρόδο εξαπατήθηκε ένας ηλικιωμένος όταν μια γυναίκα έκανε οτοστόπ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν πολύ καλή ενημέρωση και ήξεραν πού πρέπει να ψάξουν ενώ η έντονη… σπουδή τους να εντοπίσουν τις κάμερες ασφαλείας έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήταν ευκαιριακοί κλέφτες που απλά είχαν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο οίκημα αλλά πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν, με κάποια πρόφαση, είχαν ξαναμπεί στη μεζονέτα.

Η σήμανση πήρε DNA και αποτυπώματα ενώ οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό με το τμήμα ασφαλείας Φιλοθέης να έχει αναλάβει τις έρευνες.

Περιπολικό αστυνομίας

Σάλος στην Πρέβεζα: Έπεισαν γιαγιά ότι έρχεται μεγάλος σεισμός για να βγει από το σπίτι και να της κλέψουν τα λεφτά

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό στην Πρέβεζα με θύμα μια ηλικιωμένη γιαγιά, όταν την έπεισαν ότι έρχεται σεισμός για να βγει από το σπίτι και να της κλέψουν τα λεφτά. Μάλιστα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα για το συμβάν, το οποίο συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, έπεισαν ηλικιωμένη να βγει από το σπίτι της με το πρόσχημα ότι επίκειται μεγάλος σεισμός, από όπου στη συνέχεια της αφαίρεσαν πορτοφόλι με μικρό χρηματικό ποσό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


Πηγή