Θρίλερ με την αυτοκτονία γνωστού μοντέλου: Την βρήκε νεκρή στην μπανιέρα η αδερφή της – Δολοφονία ή αυτοκτονία


Θρίλερ με την αυτοκτονία γνωστού μοντέλου: Την βρήκε νεκρή στην μπανιέρα η αδερφή της – Δολοφονία ή αυτοκτονία


Διαφ.




Ένα 31χρονο μοντέλο από την Αργεντινή, απεβίωσε καθώς την βρήκε σε μια μπανιέρα με δεμένα τα χέρια της και μελανιές σε όλο της το σώμα.

Ήταν στις 18 Φεβρουαρίου που η Agostina Jalabert βρέθηκε νεκρή από την αδελφή της. Τη βρήκε νεκρή στο μπάνιο του διαμερίσματός τους στην Playa de Carmen, στο Μεξικό.

Agostina Jalabert: Αυτοκτονία ή δολοφονία

Το 31χρονο μοντέλο είχε μετακομίσει στο μεξικανικό τουριστικό hotspot για να προωθήσει την καριέρα του στο μόντελινγκ. Ήταν η αδελφή της που τη βρήκε νεκρή στην μπανιέρα. Τα χέρια της ήταν δεμένα ενώ το σώμα της ήταν γεμάτο μελανιές.

Η Agostina Jalabert φέρεται να αυτοκτόνησε στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας από την Εισαγγελία της Πολιτείας Quintana Roo.

Η οικογένεια της 31χρονης εξέτασε μέσω δικηγόρου τη νεκροψία και σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής πιέζει τις μεξικανικές αρχές να επαναπροσδιορίσουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία.

Ο πατέρας της Agostina Jalabert, Edgardo Jalabert, αποκάλυψε πως η δικηγόρος του τον ενημέρωσε πως τα στοιχεία συνηγορούν σε ανθρωποκτονία.

«Υπάρχουν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Agostina Jalabert δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της Juan Reverter», σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας Betina Teuly.

Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με τον πρέσβη της Αργεντινής στο Μεξικό, Carlos Tomada να τηλεφωνεί στον Edgardo Jalabert και να τον ενημερώνει πως η εισαγγελία εξετάζει την έρευνα. Θέλουν να βεβαιωθούν πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία.

Η Agostina Jalabert, όπως αποκάλυψε ο πατέρας της Edgardo, χώρισε τον Reverter τον Ιούνιο του 2021. Η σχέση τους, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η οικογένειά της, είχε σταματήσει λόγω ενός βίαιου περιστατικού. Δεν το είχε καταγγείλει. Τα βρήκαν ξανά τον Δεκέμβριο του 2022 και κατέληξε να μετακομίσει μαζί της αφού την επισκέφθηκε για τα Χριστούγεννα.

Είχε μείνει λίγες ημέρες στο σπίτι των δύο κοριτσιών για να περάσει τις γιορτές. Η παραμονή του παρατάθηκε, με τη συμπεριφορά της Agostina να αλλάζει, κάτι που παρατήρησαν οι δικοί της άνθρωποι. Είναι ένας από τους λόγους που τους ώθησε να ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης της Αργεντινής. Θεωρούν πως η διαδικασία είναι γεμάτη ελλείψεις.

Η μία από τις δύο μικρότερες αδελφές της, η 21χρονη Candela, την είδε τελευταία φορά ζωντανή στις 17 Φεβρουαρίου. Επέστρεψε στο διαμέρισμα το επόμενο πρωί. Ήταν 7 π.μ. Η ασφάλεια την ενημέρωσε πως η αστυνομία είχε επισκεφθεί το διαμέρισμα της αδελφής της.

Οι γείτονες είχαν καλέσει τις αρχές όταν άκουσαν τις κραυγές της Agostina Jalabert. Η Candela επιχείρησε να εισέλθει στο διαμέρισμα με τον κωδικό ασφαλείας, αλλά απορρίφθηκε. Άρχισε να χτυπά την πόρτα με μανία. Την προειδοποίησαν πως θα την έδιωχνε η ασφάλεια. Ο κωδικός ασφαλείας είχε αλλαχθεί.

O Reverter άνοιξε τελικά την πόρτα και της είπε πως κοιμόταν. Ωστόσο, το κατοικίδιό της την οδήγησε στο μπάνιο όπου ήρθε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα.

«Είπε ψέματα στην αδελφή της πως κοιμόταν όταν η Candela πήγε σπίτι. Ο σκύλος οδήγησε την Candela στο μπάνιο. Εκεί βρήκαν την Agostina. Ήταν κρεμασμένη» αναφέρει ο πατέρας του αδικοχαμένου μοντέλου.

Ο θείος της Agostina, German Jalabert, δήλωσε πως η ανιψιά του δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας. Αμφιβάλλει πως θα έβαζε ποτέ τέλος στη ζωή της. «Η Candela είδε δύο ή τρία χτυπήματα. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να την επαναφέρει στη ζωή».

Επέκρινε τις μεξικανικές αρχές, σημειώνοντας πως η ερευνητική διαδικασία ήταν γεμάτη λάθη. «Δεν εφαρμόστηκε κανένα από τα βασικά πρωτόκολλα για να διερευνηθούν και να βρεθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου. Ο φίλος της δεν συνελήφθη, το τηλέφωνό του δεν κατασχέθηκε. Δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις ούτε εξακριβώθηκε αν είχε τραύματα».

Ο Reverter, σύμφωνα με μαρτυρία, είχε γρατζουνιές στο πρόσωπό του τη στιγμή που η Agostina Jalabert βρέθηκε νεκρή. «Έτρεξε σαν δειλός». Η οικογένειά της πιστεύει ότι μπορεί να βρίσκεται στον Καναδά, όπου ζούσε κάποτε, στην Ασία ή το Σαν Φρανσίσκο.

«Δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας και δεν έδωσε καμία εξήγηση από τη στιγμή μάλιστα που ζούσε με την κόρη μου για τους δύο τελευταίους μήνες». Λίγες ώρες πριν από τον θάνατο της Agostina Jalabert ακούγονταν κραυγές από το διαμέρισμά της. Οι αρχές είχαν βρεθεί στο διαμέρισμά της.


Πηγή