Σεισμός στην Τουρκία: Έφτασε στη γειτονική χώρα ο Νίκος Δένδιας – Η αγκαλιά συμπαράστασης στον Τσαβούσογλου (photos) – Πολιτική


Στην Τουρκία βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.


Διαφ.


Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε με μια θερμή αγκαλιά ο κύριος Τσαβούσογλου και ξεκίνησαν για την επαρχία του Χατάι. Η Ελλάδα άλλωστε, ήταν από τις πρώτες χώρες που έφτασαν στο σημείο της καταστροφής, βοηθώντας να βγουν άνθρωποι από τα ερείπια του σεισμού.

«Όταν πεθαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος στη Βαβυλώνα, τον μεταφέρουν στη...» - «Βόμβα» Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ για το πού βρίσκεται ο τάφος του

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Όταν πεθαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος στη Βαβυλώνα, τον μεταφέρουν στη...» - «Βόμβα» Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ για το πού βρίσκεται ο τάφος του

Μια βοήθεια που αντιμετωπίζει με συγκίνηση ο τουρκικός λαός, καθώς οι όποιες πολιτικές διαφορές, αυτές τις ώρες έχουν μείνει στην «άκρη». Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η ανθρώπινη υποδοχή από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών...

Σε λίγο αναμένεται να φτάσουν στην Αντιόχεια ενώ η πρώτη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα είναι με τους άνδρες της ΕΜΑΚ. Στη συνέχεια θα πάει στο τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων στην περιοχή. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια -Επιχειρούσαν όλο το βράδυ (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες ήταν τελικά οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση αθλήτριας που φέρεται να έστειλε sms μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτιρίου στην Αντιόχεια, έξι μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Ενώ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, βρέφος δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 128 ώρες κάτω από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα συντρίμμια δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη. Η ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε τις έρευνες και αποχωρεί από το σημείο και πλέον συνεχίζει το ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας.

Οι προσπάθειες των Ελλήνων ήταν ολονύχτιες. Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 το βράδυ του Σαββάτου, η 24χρονη κοπέλα έστειλε μήνυμα στην AFAD (Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων) πως βρίσκεται παγιδευμένη στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια. Η κοπέλα ονομάζεται Γκιοσντέ. Κάτω από τα συντρίμμια υπάρχουν ακόμη τρεις κοπέλες συναθλήτριές της και ένα αγοράκι.


Πηγή