Καιρός σήμερα 17/1: Βροχές με άνοδο της θερμοκρασίας πριν από το καιρικό σοκ – Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό, Σούζη και Μαρουσάκη


Καιρός σήμερα: Το σκηνικό του καιρού συνεχίζει να είναι περισσότερο φθινοπωρινό, με τις βροχές να έρχονται σε αρκετές περιοχές, ωστόσο με ανεβασμένη τη θερμοκρασία λόγω νοτιάδων, τη στιγμή που υπάρχουν προβλέψεις για μεγάλο χιονιά.


Διαφ.


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη (17/1), στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα υποχωρήσει ο παγετός και οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου θα φτάσουν στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους 20 βαθμούς Κελσίου.

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
Επείγουσα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Έρχεται ένα καιρικό σοκ - Στο τέλος της εβδομάδας θα...»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Επείγουσα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Έρχεται ένα καιρικό σοκ - Στο τέλος της εβδομάδας θα...»

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τη νότια Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

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

Επείγουσα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Έρχεται ένα καιρικό σοκ - Στο τέλος της εβδομάδας θα...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας έχει ενημερώσει πολλάκις και εγκαίρως για τον καιρό, με τον οποίο θα έρθουμε αντιμέτωποι το νέο έτος, σχολιάζοντας τις διαφορετικές συνθήκες, ασυνήθιστες για την εποχή και απότοκες, φυσικά, της κλιματικής αλλαγής.

Ο χειμώνας άργησε αλλά αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα από την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια.

Ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ3 προειδοποίησε τους κατοίκους στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, πώς για το επόμενο 6ήμερο θα έχουν αρκετές βροχές.

Η σημαντική αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει ωστόσο από την Παρασκευή (20/1) όπου από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ μέχρι το Σάββατο (21/1) ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα θα είναι άστατος και από το μεσημέρι θα παρουσιάσει επιδείνωση.

Τα χιόνια θα κατέβουν στα 1.200 μέτρα στην Πελοπόννησο, ενώ αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα θα δουν χιονοπτώσεις οι περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Καιρικό «άνοιγμα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Θα προσγειωθούμε όλοι στην πραγματικότητα...»

Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο Γιάννης Καλλιάνος αναφορικά με τα όσα ακούγονται για καιρικές «βόμβες» το τελευταίο διάστημα!

Ο γνωστός μετεωρολόγος του Mega στάθηκε ιδιαίτερα στις επισημάνσεις... τρόμου που γίνονται για ακραία φαινόμενα και καθησύχασε τον κόσμο για τις συνθήκες που αναμένεται αν επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για ισχυρούς νοτιάδες, που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, χωρίς όμως οι βροχές που έρχονται στην Ελλάδα να επηρεάζουν πολλές περιοχές, ενώ αυτή που φαίνεται να τη γλιτώνει μεσοβδόμαδα είναι η Αττική.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο παρακάτω βίντεο:

«Καταπέλτης» για τον καιρό ο Τάσος Αρνιακός: «Από τις 21-22 Ιανουαρίου ένας αεροχείμαρρος θα φέρει...»

Ο Τάσος Αρνιακός μας προειδοποιεί για τον καιρό στον υπόλοιπο χειμώνα, τονίζοντας πως σύντομα θα δούμε τις συνθήκες να ανταποκρίνονται στην εποχή και τα φυσιολογικά δεδομένα της, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μεγάλο χιονιά.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, σήμερα (16/1) τα φαινόμενα θα υπάρξουν σε σχεδόν όλη την χώρα, με τα χιόνια να βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανέβει έως και στους 17 βαθμούς.

Από τις 21-22 Ιανουαρίου και το τέλος των νοτιάδων, όμως, περιμένουμε πρώτα έναν αεροχείμαρρο από την Ευρώπη να φέρει χιόνια, μαζί με επόμενες απανωτές ψυχρές εισβολές, που πρόκειται να μας επηρεάσουν.

«Θύελλα» από την Χριστίνα Σούζη: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρέπει να περιμένουμε...»

Η Χριστίνα Σούζη φέρνει «θύελλα» για τον καιρό, με την ίδια να αναφέρεται στο τι πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η έμπειρη μετεωρολόγος, σήμερα Δευτέρα (16/1) στα Δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα Βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι-Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 14 με 16 βαθμούς, και στα Νότια έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι-Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

Η πορεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Την Τρίτη (17/1) και την Τετάρτη (18/1), στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι-Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και θα φτάσει στα βόρεια έως 14 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 17 με 19 και κατά τόπους στα Νότια έως 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη (19/1), τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στα Δυτικά και Βόρεια, που από την Παρασκευή (20/1) το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι Νότιοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σαρωτικές αλλαγές από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Οργανωμένη κακοκαιρία χτυπά τη χώρα από...»

Κατά πολύ θα είναι αλλαγμένο το σκηνικό του καιρού την εβδομάδα που αρχίσαμε να διανύουμε, καθώς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι νοτιάδες και η γενικευμένη κακοκαιρία στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα σημείωσε στον «αέρα» του OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος «φέρνει» τον χειμώνα επιτέλους στην ελληνική επικράτεια, έστω και μόνο από πλευράς βροχών και καταιγίδων, αφού οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές για τα δεδομένα της εποχής, με οργανωμένο σύστημα να φτάνει στη χώρα από την Ιταλία και να επηρεάζει αρχικά τα δυτικά, ενώ από την Παρασκευή (20/1) και μετά τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και την Αττική.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο:


Πηγή