Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 6χρονου Θωμά: «Κατέρρευσαν» οι γονείς του – Το σπαρακτικό μήνυμα της μάνας


Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 6χρονου Θωμά: «Κατέρρευσαν» οι γονείς του – Το σπαρακτικό μήνυμα της μάνας


Διαφ.




Αυτή την στιγμή κηδεύεται ο 6χρονος Θωμάς, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στα Γρεβενά.  Γονείς και φίλοι έχουν μαζευτεί στην εκκλησία προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στο μικρό παιδί.

Οι γονείς του, μετά την κίνηση καρδιάς, που θα δωρίσουν τα όργανα του μικρού τους παιδιού, προχώρησαν σε μια ακόμα συγκινητική κίνηση, καθώς η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό (θα υπάρχει ειδικό κυτίο) στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και πολλών ιερέων καθώς ο παππούς του 6χρονου Θωμά είναι ιερέας.

6χρονος: Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς

Οι γιατροί που ανάλαβαν την επέμβαση για την αφαίρεση των οργάνων του μικρού παιδιού, πριν ξεκινήσουν την επέμβαση τήρησαν ενός λεπτού σιγή μέσα στο χειρουργείο στη μνήμη του 6χρονου, ο οποίος με τον θάνατό του δίνει ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Από την πλευρά της η μητέρα του 6χρονου Θωμά ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις ομάδες των γιατρών με την ευχή η καρδιά του παιδιού της να πραγματοποιήσει τα όνειρα όχι μόνο του Θωμά αλλά και του λήπτη.

Οι δύο πτήσεις με τους γιατρούς από την Ιταλία εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιο του Αράξου με τον Αερολομενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα σε ανάρτησή του να αναφέρει: «Με ανάμικτα συναισθήματα, οφείλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας, που πιστοί στο καθήκον κράτησαν από τις 21.00 και για όλη την διάρκεια της νύχτας το αεροδρόμιο του Αράξου ανοιχτό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις των δύο αεροπλάνων που ήρθαν από την Ιταλία να πάρουν, την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ του μικρού παιδιού, 6 μόλις ετών από τα Γρεβενά. Θερμά συγχαρητήρια για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι γονείς του μικρού παιδιού, που όταν πληροφορήθηκαν και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό έδωσαν τα όργανα, για να σωθούν άλλα παιδάκια στην Ελλάδα και στην Ιταλία».

6χρονος: Σε συνομήλική του θα «χτυπά» η καρδιά του

Σε συνομήλικη του θα χτυπά, η καρδιά του 6χρονου Θωμά, η οποία θα γίνει λήπτρια του δώρου ζωής που έκανε η οικογένεια του 6χρονου παιδιού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η διαδικασία λήψης των οργάνων του μικρού Θωμά ξεκίνησε περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1) από ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 11 το πρωί.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κορίτσι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονές του σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη. Οι κερατοειδείς και οι νεφροί του θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα.


Πηγή