QatarGate: «Κελάηδησε» ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι! Ομολόγησε την εμπλοκή του & υπερασπίζεται την Καϊλή – Τι αποκαλύπτει δικαστικό έγγραφο (Video) – Πολιτική


Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Haren, στις Βρυξέλλες, έως και τις 22 Δεκεμβρίου, καθώς έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για την υπόθεση Qatargate.


Διαφ.


«Κελάηδησε» ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι! Ομολόγησε την εμπλοκή του & υπερασπίζεται την Καϊλή

Παράλληλα, οολόγησε την ενοχή του στην υπόθεση του Qatar Gate ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica.

Το κρύβουν καλά: «Γιατί όλοι τρέμουν να αποκαλύψουν πως ο τάφος του Μέγα Αλεξάνδρου βρίσκεται στην...»!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Το κρύβουν καλά: «Γιατί όλοι τρέμουν να αποκαλύψουν πως ο τάφος του Μέγα Αλεξάνδρου βρίσκεται στην...»!

Όπως αποκαλύπτουν τα εν λόγω έγγραφα, ο Τζόρτζι είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ ότι υπήρξε μέλος μιας οργάνωσης που είχε επαφές τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ και είχε ως στόχο την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Κόλαφος ο Αχιλλέας Μπέος για Καϊλή - «Χρησιμοποίησε το διαβατήριο της ομορφιάς... Στον ύπνο μου την έβλεπα καμία φορά! Ρωτήστε τον κ. Βενιζέλο...»

Ο Ιταλός φέρεται να έχει επιβεβαιώσει, επίσης, ότι ο Πιερ Αντόνι Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτής, είναι όντως ο επικεφαλής της εν λόγω οργάνωσης.

Τι λέει ο δικηγόρος του Παντζέρι

Ερωτηθείς σχετικά με το εν λόγω έγγραφο από την εφημερίδα, ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή Παντζέρι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος.

«Δεν έχω πληροφορίες» λέει ο Laurent Kennes, και συνεχίζει: «Είναι πρωτοφανές να μην έχουμε εμείς πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο και να έχετε εσείς». Μάλιστα, υποστήριξε πως η διαρροή αυτή θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» - Τα χρήματα και τα δώρα - Υπερασπίστηκε την Εύα Καϊλή

Χθες, ο Φραντσέσκο Τζόρτζ, κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ του Παντσέρι, προέβη σε κατάθεση του στις βελγικές αρχές για τα όσα γνωρίζει σχετικά με το Qatargate. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός υπερασπίστηκε τη σύντροφό του, Εύα Καϊλή και φέρεται να είπε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», τη φράση «κλειδί»: «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα».

Η Corriere della Sera τονίζει ότι ο Τζόρτζι πιθανότατα είπε πολλά στην κατάθεσή του το Σάββατο (10/12), δεδομένου ότι ο ανακριτής, αναγκάστηκε να αναβάλει τις άλλες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης: Μέσα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο - Υπό ανακαίνιση το διαμέρισμά της στην περιοχή «φιλέτο» των Βρυξελλών

Το θέμα των ερωτήσεων δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από τα χρήματα που πέρασαν από την Εύα Καϊλή και άλλα πρόσωπα μέσω της ΜΚΟ «Fight Impunity», την οποία ίδρυσε το 2019 ο τότε προϊστάμενος του Τζόρτζι, Παντσέρι, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εκτός από τα χρήματα, στην κατάθεσή του αναφέρονται και μια σειρά από «δώρα» που φέρεται να απολάμβανε η ομάδα. Κάποια από τα στοιχεία, ωστόσο, φαίνεται πως προήλθαν από τον ίδιο τον Τζόρτζι, μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών του συνομιλιών, στις οποίες έκανε ρητές αναφορές στο ζήτημα. Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, από το μεγάλο ποσό χρημάτων που βρέθηκε τόσο στο σπίτι του στο Μιλάνο όσο και σε αυτό της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ο Τζόρτζι προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύντροφό του, παρά τις φήμες ότι εκείνη υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που τη θέλουν να αποδίδει σε εκείνον όλες τις ευθύνες.


Πηγή