Κάνει τη διαφορά η Sky Express – Σπουδαία κίνηση της εταιρείας


Σε μια πρωτοβουλία προσφοράς προχώρησαν από κοινού SKY express, Skyserv και συνολικά ο Όμιλος IOGR με στόχο να ενισχύσει την εταιρική τράπεζα αίματος και να συμβάλει έμπρακτα στην αυξανόμενη ανάγκη για αίμα.


Διαφ.


Εργαζόμενοι και συνεργάτες του Ομίλου σε πανελλαδικό επίπεδο συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία ξεκίνησε από το Ηράκλειο και συνεχίζεται ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης με εντυπωσιακή απήχηση.

«Θα φτιάξω τον τάφο στην...»: Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος λύνει το μυστήριο του τάφου του! Εκεί κρύβεται

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Θα φτιάξω τον τάφο στην...»: Ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος λύνει το μυστήριο του τάφου του! Εκεί κρύβεται

Δείτε επίσης: Είδηση σεισμός για την Aegean: Χαμός με τους επιβάτες

SKY express και Skyserv ανταποκρινόμενες στη μεγάλη ζήτηση σε μονάδες αίματος, ενεργοποιήσαν έγκαιρα τους εργαζόμενους με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, αλλά και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία της τακτικής αιμοδοσίας.

Πρόκειται για μια ενέργεια αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ομίλου IOGR ανά τακτά διαστήματα. Ειδικά σε περιόδους όπου τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και η ανάγκη για την ενίσχυσή τους είναι επιτακτική, η διοργάνωση της αιμοδοσίας και η συμβολή των εργαζόμενων της SKY express και της Skyserv αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Έχεις όνειρο να γίνεις πιλότος; Η Aegean βοηθά τους νέους να το πραγματοποιήσουν

Προσφορά Αεγεαν

Τη δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να κατακτήσουν τους αιθέρες ως πιλότοι δίνει στους νέους η AEGEAN, μέσα από το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών που ήδη ξεκίνησε να τρέχει η εταιρεία.

Δες επίσης τους χειμωνιάτικους προορισμούς της Aegean

Πρόκειται για ένα γενναίο πρόγραμμα, προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ, με την AEGEAN να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό του -δυσβάσταχτου, υπό κανονικές συνθήκες- κόστους εκπαίδευσης των νέων πιλότων. Το «εισιτήριο» για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων θα πάρουν την προσεχή τριετία 120 νέοι και νέες, που θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Η πρώτη βασική προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με αυτό είναι να το θέλει. Το κίνητρο είναι πρωταρχικό. Μεγάλωσα στις Σέρρες, δεν είχα επαφή με τον κλάδο της αεροπορίας, όμως ήξερα ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι» λέει στο iefimerida.gr ο κ. Παναγιώτης Σίσκος, διευθυντής Εκπαίδευσης της AEGEAN, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της AEGEAN προ 20 ετών, μετά από 22 χρόνια λαμπρής καριέρας στην Πολεμική Αεροπορία.

«Το απολαμβάνω και σήμερα, όπως την πρώτη μέρα. Είναι συναρπαστικό επάγγελμα, γι’ αυτό και δεν ξέρω κανέναν που να έχει βαρεθεί. Πόσοι άραγε έχουν το “γραφείο” τους στα 25.000 με 35.000 πόδια υψόμετρο, με τόσο πανέμορφη θέα» διερωτάται, χαμογελώντας, ο κ. Σίσκος.

Τι πραγματικά προσφέρει το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN

Η αίγλη που και σήμερα συνοδεύει το επάγγελμα του πιλότου, αλλά κυρίως η μοναδική εμπειρία της πτήσης είναι οι λόγοι που πολλά παιδιά και νέοι δηλώνουν ότι αυτό είναι το όνειρό τους. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλοί λίγοι θα το «κυνηγήσουν».

Σύμφωνα με τον διευθυντή Εκπαίδευσης της AEGEAN «το πρόβλημα είναι ότι η εκπαίδευση είναι ακριβή. Και όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο ακριβή, λόγω και της αύξησης των τιμών των καυσίμων, των ανταλλακτικών. Ο μέσος όρος του κόστους είναι από 60.000 με 65.000 ευρώ έως και 75.000 ευρώ κατ’ άτομο. Αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί σε διάστημα ενάμιση χρόνου που διαρκεί περίπου η εκπαίδευση. Και σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος διαβίωσης, αν είναι μακριά από την οικογενειακή εστία.

Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος επί του τύπου, που είναι γύρω στις 20.000 ευρώ. Πρόκειται για την εκπαίδευση σε συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, όπως τα Airbus». Αυτό που προκύπτει είναι ότι το συνολικό κόστος εκπαίδευσης μπορεί να προσεγγίσει, ή και να ξεπεράσει, ακόμα και τις 100.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο κ. Σίσκος, «με το Πρόγραμμα Υποτροφιών της AEGEAN ο υποψήφιος δίνει 6.000 ευρώ σε διάστημα ενός έτος. Η εταιρεία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος και διευκολύνει μέσω ενός τραπεζικού δανείου την αποπληρωμή.

Ο υποψήφιος πληρώνει τις δόσεις όταν προσληφθεί από εμάς. Στην AEGEAN αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος, δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια. Είναι πολύ μεγαλύτερο κόστος από το να σπουδάσει κάποιος στο εξωτερικό και πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Η συμμετοχή της AEGEAN είναι στο 65%, καθώς καλύπτει και την εκπαίδευση τύπου. Επί της ουσίας, με 6.000 ευρώ μπαίνει σε τροχιά για να γίνει πιλότος».


Πηγή