Κάρμεν Ρουγγέρη: Η ζωή στο μοναστήρι, η ηθοποιός κόρη, η παιδική σκηνή και η επιστροφή στην τηλεόραση μετά από χρόνια


Κάρμεν Ρουγγέρη: Η ζωή στο μοναστήρι, η ηθοποιός κόρη, η παιδική σκηνή και η επιστροφή στην τηλεόραση μετά από χρόνια


Διαφ.




Kάρμεν Ρουγγέρη: Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλιών, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944.  Με καταγωγή από την Ιταλία από την μεριά του πατέρας της, ο οποίος ήταν εκπαιδευτικός και η μητέρα της Ελληνίδα, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή. Έχει τελειώσει στο Ελληνικό Ωδείο τραγούδι, παράλληλα θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και όπερα στην Περούτζα. Το 1985 δημιούργησε το Θίασο “Ρακοσυλλέκτες”, του οποίου ήταν σκηνοθέτις και σεναριογράφος. Μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο.

Κάρμεν Ρουγγέρη: Η απώλεια σε παιδική ηλικία που της στοίχισε

Μια άγνωστη πτυχή της ζωής της, ήταν ότι η αγαπημένη ηθοποιός η οποία ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με το παιδικό θέατρο, μεγάλωσε τα πρώτα σημαντικά χρόνια της ζωής της σε μοναστήρι.

Όπως αποκάλυψε η ίδια :«Τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα σε μοναστήρι της Σαντορίνης με την αδερφή μου, Ροζάρια. Θυμάμαι με αγάπη τις καλόγριες. Φορούσαν πάντα μεγάλα καπέλα και μιλούσαν γαλλικά. Αυτή ήταν και η πρώτη γλώσσα που μίλησα. Η γιαγιά μου, άλλωστε, από την πλευρά του πατέρα μου, ήταν Γαλλίδα και ο παππούς μου Ιταλός. Η μητέρα μου Αγγελική Πίντου ήταν γνήσια Σαντορινιά και καθολική. Το θέμα ήταν πως ο πατέρας μου που μιλούσε και δίδασκε εννέα γλώσσες ως διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου τότε, έπρεπε να ταξιδεύει πολύ. Έτσι αποφάσισαν με τη μητέρα μου να μας βάλουν στις καλόγριες για να μην μας τρέχουν μαζί τους».

Κάρμεν Ρουγγέρη: H δουλειά της ως αεροσυνόδος

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είχε μιλήσει για μια ακόμη άγνωστη ιστορία της ζωής, στο να κάνει καριέρα αεροσυνοδού έχοντας εξηγήσει: «Με είχαν δεχθεί στην Ολυμπιακή ως αεροσυνοδό και ήμουν έτοιμη να αφήσω μία θέση ρεσεψιονίστ όπου δούλευα μέχρι τότε. Ο εργοδότης μου, όμως, που με εκτιμούσε αφάνταστα με ρώτησε τι μισθό θα έπαιρνα από την Ολυμπιακή και μου έδωσε τα ίδια για να μη φύγω από την επιχείρησή του. Με εκτιμούσε πολύ. Έκανα μάλιστα baby-sitting στα παιδιά του. Μετά αποφάσισα να φοιτήσω σε δραματική σχολή και έτσι έγινα ηθοποιός».

Κάρμεν Ρουγγέρη: Προσωπική ζωή

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μετρά αρκετά χρόνια κοινής πορείας με τον σύζυγό της, Ανδρέα Κουλουμπή με τον οποίο έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο και μια κόρη.

Η κόρη της ηθοποιού Χριστίνα Κουλουμπή, ασχολείται επίσης με την υποκριτική ενώ ο γιος της Βίκτωρας είναι μπασίστας.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της, η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αποκαλύψει πως γνωρίστηκε με τον σύζυγο της αλλά και το μυστικό τους για έναν επιτυχημένο γάμο.

«Μπήκα στην Λυρική Σκηνή με το σπαθί μου, δίνοντας εξετάσεις σαν μεσόφωνος κι εκεί είχα την ευτυχία να γνωρίσω τον σύζυγό μου, Ανδρέα Κουλουμπή. Πιστεύοντας ότι ένα ζευγάρι δεν πρέπει να είναι στον ίδιο εργασιακό χώρο και έχοντας το προνόμιο του τραγουδιού, μπήκα εύκολα στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινα για πολλά χρόνια.

Αυτό που έλεγε και ο σύζυγός μου είναι η κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη. Δεν λες άντε χωρίζουμε με την πρώτη, όπως κάνουν τώρα τα νέα ζευγάρια».

Όσο για τα παιδιά της και τα εγγόνια της, η ηθοποιός έχει εξομολογηθεί πως: «Ο γιος μου λέει ότι είμαι άψογη. Είμαι διακριτική, όποτε με θέλουν είμαι στη διάθεση τους. Ας είναι το παιδί σου, η ζωή του ανήκει. Και σαν γιαγιά, λατρεύω τα εγγόνια μου εδώ που τα λέμε λατρεύω όλα τα παιδιά του κόσμου. Σχεδόν κάθε μέρα πηγαίνω και τα βλέπω».

Κάρμεν Ρουγγέρη: Η ιστορία με τα παιδικά βιβλία και το θέατρο

Σχετικά με την νέα της παιδική παραστάση που ταξιδεύει με την παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα», σε όλη την Ελλάδα, είχε αναφέρει σε μια πρόσφατη της συνέντευξη: “Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέατρο για παιδιά. Απλά ήμουν σε μία επιτροπή και έπρεπε να δώσουμε άδεια, προκειμένου να παιχτούν παραστάσεις για τα παιδιά σε σχολεία, και τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να σοβαρευτούμε στο θέμα αυτό, καθώς μία παράσταση πρέπει να λειτουργεί σαν πηγή γνώσης για τα παιδιά. Πρέπει να τα κάνουμε να αγαπήσουν το θέατρο. Παρακολουθώντας 50 παραστάσεις το χρόνο, αντιλήφθηκα με πόση μιζέρια αντιμετωπίζουμε τις παραστάσεις που αργότερα θα έβλεπαν και εκείνα. Έτσι, άρχισα να ασχολούμαι με μία ερασιτεχνική ομάδα, με σκοπό να αποδείξω ότι αν ασχοληθείς πραγματικά, μπορούν να γίνουν θαύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι και αγάπη γι’αυτό που κάνεις. Εν τέλει, πήραμε βραβεία και κάποια στιγμή αυτό μαθεύτηκε στο Εθνικό θέατρο, με αποτέλεσμα να μου ζητηθεί να παραδώσω ένα έργο, το οποίο αφού εγκρίθηκε από τον διευθυντή, ανέβηκε. Ζήτησα βέβαια να το σκηνοθετήσω η ίδια, γιατί ήμουν σε θέση να ξέρω ακριβώς ποιο ήθελα να είναι το αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η αρχή δημιουργίας του παιδικού μας θεάτρου. Η τύχη με οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι.

Kάρμεν Ρουγγέρη: Η επιστροφή στην τηλεόραση μετά από χρόνια

Φέτος την βλεπουμε στην νέα σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος», στον ρόλο της Κυρία Αριάδνη, η γιαγιά της οικογένειας Δεμίρη, μητέρα της Ερμιόνης. Με τον Έκτορα, τον πατέρα της Ερμιόνης, έζησαν μια καλή ζωή μέχρι που ένα τροχαίο ατύχημα τους χώρισε, εκείνος σκοτώθηκε και εκείνη καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας, θεματοφύλακας των αξιών και των παραδόσεων του νησιού, κομψή, με άψογους τρόπους και λεξιλόγιο, καλλιεργημένη και με ακαταμάχητο χιούμορ. Παρά την ηλικία και την αδυναμία της στην κίνηση, δεν τη σταματά τίποτα και πηγαίνει παντού.

Έχει ανοιχτό μυαλό και μοντέρνες ιδέες αλλά οτιδήποτε ξένο τη φοβίζει. Αν και φιλάνθρωπη, είναι επιφυλακτική απέναντι στους πρόσφυγες, τη Ραζάν και κυρίως τη γιαγιά της αλλά πολύ σύντομα, συνειδητοποιεί πως αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.Η αγαπημένη ηθοποιός με τις δημιουργίες της στο θέατρο και στα παιδικά βιβλία έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Η πορεία της στην ελληνική τηλεόραση έχει αφήσει το δικό της στίγμα και εμείς την ευχαριστούμε γι’αυτό.