Βίκυ Τσοχατζοπούλου: «Στην κηδεία του Άκη ο κόσμος μπορούσε να διαθέσει χρήματα υπέρ της Κιβωτού»


Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου, χήρα του Άκη Τσοχατζόπουλου, μίλησε στο Πρωινό και στον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο για την κηδεία του συζύγου της, όπου υπήρχε περιβόητο κουτί της Κιβωτού του Κόσμου


Διαφ.


Όπως τόνισε η ίδια, το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου της πρότεινε να τοποθετηθεί το κουτί της ΜΚΟ για δωρεές χρημάτων.

Στην κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου ο κόσμος μπορούσε να διαθέσει χρήματα υπέρ της Κιβωτού…

Ναι, βεβαίως, είναι σωστό αυτό που λέτε.

Πώς είχε γίνει τότε η διαδικασία; Εσείς είχατε απευθυνθεί στην Κιβωτό;

Το γραφείο τελετών το οποίο είχε αναλάβει την τελετή, εκείνο αποφάσισε και με ενημέρωσε ότι τελικά αντί στεφάνων τα χρήματα θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου. Δεν ήταν δική μου επιλογή.

Ωστόσο σας βρήκε σύμφωνη υποθέτω η συγκεκριμένη πρωτοβουλία…

Και ποιον δεν θα έβρισκε σύμφωνο μία αρωγή σε παιδιά; Εσάς σας είχαν στείλει κάποια ευχαριστήρια επιστολή; Ποτέ! Ποτέ!

Ούτε μάθατε πόσος κόσμος έδωσε χρήματα, πόσα χρήματα μαζεύτηκαν…

Όχι! Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπήρχε ένα κουτί εξ ονόματος της κιβωτού και το οποίο ήταν σε σύμφωνη γνώμη και κοινή απόφαση με το γραφείο τελετών. Δεν υπήρχαν δωρεές μέσω τραπεζικών λογαριασμών ούτε τέτοια διάθεση απλά η ύπαρξη ενός κυτίου, το οποίο είχε αυτή την σημασία για την βοήθεια των παιδιών, των εγκαταλελειμμένων παιδιών, των παιδιών που είχαν ανάγκη επιβίωσης…

Όποιος ήθελε εκείνη τη στιγμή να προσφέρει οτιδήποτε, μπορούσε να το κάνει χωρίς να ελεγχθεί. Δεν υπήρχε λόγος ελέγχου και κυρίως από μένα.. Εγώ είχα άλλα θέματα να αντιμετωπίσω. Είναι πολύ θλιβερό αυτό που ακούγεται και συμβαίνει για παιδιά που δεν ξέρουμε το μέλλον τους πια και θαρρώ πως η νέα διοίκηση έχει την ευαισθησία να τα πλαισιώσει.


Πηγή