Ανείπωτος θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός ο πρωτοπόρος αμπελουργός Μανώλης Λουπάκης


Ανείπωτος θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός ο πρωτοπόρος αμπελουργός Μανώλης Λουπάκης


Διαφ.




Η είδηση του θανάτου του Μανώλη Λουπάκη έφερε το θρήνο στους οικείους του και βύθισε στην θλίψη την τοπική κοινωνία του Δήμου Πλατανιά στην Κρήτη. Ο γνωστός σε όλους τους συντοπίτες του Μανώλης Λουπάκης ήταν πρωτοπόρος αμπελουργός και πολύ αγαπητός για το έργο του.

Η είδηση του θανάτου του

Θλίψη στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μανώλη Λουπάκη, πρωτοπόρου αμπελουργού, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για το επιτυχημένο οινοποιείο “Κτήμα Λουπάκη” στις Καρρές του Δήμου Πλατανιά.

Καταξιωμένος έμπορος επιτραπέζιων σταφυλιών, στις αρχές της δεκαετίες του ’70, ο Μανώλης Λουπάκης προχώρησε στη δημιουργία πρότυπου γραμμικού αμπελώνα, μια πρακτική η οποία βραβεύτηκε εκείνη την εποχή.
Σήμερα το Κτήμα Λουπάκη που το διαχειρίζονται το παιδιά του εκλιπόντος, ανάμεσά τους και η αντιδήμαρχος Πλατανιά Ασπασία Λουπάκη, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα οινοποιεία, έχοντας μονάδα παραγωγής , τυποποίησης και εμπορίας κρασιού, το οποίο έχει αποσπάσει σειρά βραβεύσεων.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη και ώρα 2μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στις Καρρές Κισσάμου, όπου θα ψαλθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ταφεί στο εκεί νεκροταφείο.

Η σορός θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11π.μ.

Από τα “Χανιώτικα νέα”, θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του.


Πηγή