Μητσοτάκης στο CNN: «Δεν είμαι στο μυαλό του Ερντογάν – Έχω απογοητευτεί από τον πόλεμο των fake news» – Πολιτική


Για απαράδεκτους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο μεταναστευτικό μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. «Αυτός είναι ένας απαράδεκτος ισχυρισμός. Η Ελλάδα σώζει καθημερινά χιλιάδες στην θάλασσα. Μόλις σήμερα είχαμε δυο ναυάγια και σώσαμε πάνω από 100 ανθρώπους ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά», είπε ο πρωθυπουργός.


Διαφ.


Και συνέχισε: «Το να κατηγορείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι παράλογο. Τον Μάρτιο του 2020 ο Ερντογάν ενθάρρυνε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν τα ελληνικά σύνορα για να φτάσουν στην Ευρώπη. Δεν εργαλειοποιούμε εμείς το μεταναστευτικό. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας αλλά σεβόμαστε και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε φορά που υπάρχει άνθρωπος σε ανάγκη στην θάλασσα το λιμενικό μας βγαίνει μπροστά και τον σώζει. Είμαι απογοητευμένος από αυτόν τον συνεχή πόλεμο των fake news», είπε και κάλεσε για ακόμα μια φορά τον τούρκο πρόεδρο να καθίσουν σαν πολιτισμένοι γείτονες και να συνεργαστούμε στο μεταναστευτικό.

Τεράστια ανάσα: 300 ευρώ στα ΑΤΜ και τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τεράστια ανάσα: 300 ευρώ στα ΑΤΜ και τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Είμαι ο πρώτος που είπε ότι η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό. Αλλά αυτός δεν είναι τρόπο να λύνεις τις διεθνείς σου υποθέσεις.

Ερωτηθείς γιατί το κάνει αυτό ο Ερντογάν είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτεται απέδωσε την συμπεριφορά του στην δημιουργία κλίματος για εσωτερικούς λόγους και πρόσθεσε: «Βλέπουμε τους τελευταίους μήνες ένα κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα με αστήρικτες και απαράδεκτες κατηγορίες, απειλούν την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και έχουμε πει ξεκάθαρα ότι αυτού του είδους η ρητορική είναι απαράδεκτη. Υπάρχει τρόπος να λυθούν οι διαφορές μεταξύ κυρίαρχων κρατών και αυτό είναι το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και ο διάλογος. Συνεχώς ενθαρρύνουμε την Τουρκία να καθίσει μαζί μας και να συζητήσουμε με πολιτισμένο τρόπο»

Πηγή