Αυτό το τυφλό σκυλί έσωσε ένα κορίτσι από πνιγμό


Αυτό το τυφλό σκυλί έσωσε ένα κορίτσι από πνιγμό


Διαφ.


Η πίστη των σκύλων πρέπει να γιορτάζεται. Τυφλό, αυτό το σκυλί έσωσε ένα κορίτσι που πνιγόταν.



Ο Νόρμαν είναι ένας πανέμορφος σκύλος Λαμπραντόρ ριτρίβερ, που τον εγκατέλειψαν και τον έστειλαν σε ένα καταφύγιο στις ΗΠΑ. Ήταν προορισμένος να σώσει ένα κορίτσι από πνιγμό, αλλά κανείς δεν το γνώριζε ακόμα.

Ο σκύλος εγκαταλείφθηκε στους δρόμους και αργότερα παρελήφθη από μια ομάδα διάσωσης, η οποία τον άφησε σε ένα καταφύγιο. Έχουν περάσει μερικές εβδομάδες, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό το Λαμπραντόρ ριτρίβερ.

Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, τα ζώα που συλλέγονται, μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, εάν δεν βρουν υποψήφιους για υιοθεσία, μπορούν να υποβληθούν σε ευθανασία, ακόμη και αν δεν έχουν αναπηρικά νοσήματα. Ο Νόρμαν γλίτωσε ελάχιστα την ευθανασία.

Η υιοθεσία

Ένα ζευγάρι από το Seaside, μια μικρή πόλη στο Όρεγκον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), επισκέφτηκε το καταφύγιο που είχε βρει στο Norman. Η Annette και ο Steve MacDonald εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά και την υπακοή του Labrador retriever.

Η Annette λέει ότι ήξερε ότι ήθελε να πάρει τον Norman στο σπίτι μόλις τον είδε για πρώτη φορά. Ο σκύλος άρχισε να γαβγίζει φιλικά στα MacDonalds και καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο καταφύγιο, δεν απομακρύνθηκε.

Η απόφαση ήταν γρήγορη: ο Νόρμαν ήταν χαρούμενος με τον Στιβ και την Ανέτ και το ζευγάρι είχε βρει το τέλειο γούνινο για την οικογένεια. Με την επίλυση των προβλημάτων τεκμηρίωσης, το Labrador retriever επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των MacDonalds, με προορισμό το Όρεγκον.

Μέσα σε λίγες μέρες, ο Νόρμαν βρισκόταν στο νέο του σπίτι. Το κλίμα στην πόλη είναι εύκρατο, αλλά στο Labrador retriever άρεσε το περπάτημα στις παραλίες του Seaside, που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η Annette και ο Steve ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή τους.

Στην πρώτη της επίσκεψη στον κτηνίατρο, ωστόσο, η Annette διαγνώστηκε με ατροφία αμφιβληστροειδούς. Είναι μια προοδευτική και ανίατη ακόμη ασθένεια, η οποία οδηγεί σε εκφύλιση των υποδοχέων φωτός που βρίσκονται στα μάτια και, στη συνέχεια, σε τύφλωση.

Η νόσος είναι γενετική και σχεδόν ανεπαίσθητη τους πρώτους μήνες της εκδήλωσης. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου εμφανίζεται η τύφλωση, ορισμένοι κηδεμόνες δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς. Ο Νόρμαν τυφλώθηκε τελείως μέσα σε λίγους μήνες από την επίσκεψή του στον κτηνίατρο.

Όμως, παρά την όρασή του, ο Νόρμαν ήταν ακόμα ένας διασκεδαστικός, στοργικός και πολύ αφοσιωμένος σκύλος. Με τον ίδιο τρόπο που κέρδισε τις καρδιές της Annette και του Steve στην επίσκεψη στο καταφύγιο, όταν περπατούσε δίπλα στο ζευγάρι, το Labrador retriever συνέχισε να δείχνει πίστη και πολλή στοργή.

Η διάσωση

Ο Νόρμαν διατήρησε την κανονική του ρουτίνα παρά την τύφλωση του. Η υγεία του σκύλου ήταν ενημερωμένη και τίποτα δεν τον εμπόδιζε από το να συνεχίσει να παίζει και να διασκεδάζει την οικογένεια, η οποία σχεδίασε μια από τις αγαπημένες εξόδους του Λαμπραντόρ ριτρίβερ: ένα πικνίκ στις όχθες του Νεκάνικομ.

Είναι ένα στενό και σύντομο ρέμα (34 χιλιόμετρα), αλλά είναι αρκετά διάσημο γιατί από μέσα του περνούσαν οι φορτηγατσίδες που μετέφεραν ξύλα από την οροσειρά της Βόρειας Ακτής στον ωκεανό, στο Seaside.

Η Annette πήρε τον Norman μια ηλιόλουστη μέρα, αφού έλαβε την είδηση ​​ότι δεν θα χρειαζόταν να πάει στο γραφείο. Με το ρεπό, αποφάσισε ότι θα μπορούσε να έχει μερικές στιγμές χαλάρωσης με τον σκύλο δίπλα στο ποτάμι και στη θάλασσα.

Ο Νόρμαν συμπεριφέρθηκε κανονικά στο δρόμο. Όμως η συμπεριφορά του σκύλου άλλαξε τελείως όταν έφτασαν στην όχθη του ποταμού: αγχώθηκε στο αυτοκίνητο και μόλις πάρκαρε η Αννέτα, πήδηξε και έφυγε τρέχοντας.

Ο ιδιοκτήτης ανησύχησε και έτρεξε πίσω από το σκυλί. Χωρίς να βλέπει τίποτα, θα μπορούσε εύκολα να μπει σε μπελάδες. Όμως, σαν να το έκανε αυτό κάθε μέρα, ο Νόρμαν πήδηξε αποφασιστικά στο ρεύμα του Necanicum. Η Αννέτ δεν ήξερε τι να σκεφτεί ή να κάνει μέχρι που άρχισε να ακούει κραυγές.

Η Lisa Nibley, μια 15χρονη που ζούσε στην περιοχή, αντιμετώπιζε προβλήματα. Είχε συνηθίσει να κολυμπάει στο ποτάμι, αλλά σήμερα το ισχυρότερο ρεύμα την τραβούσε προς το μέσα.

Τυφλωμένος, ο Νόρμαν καθοδηγήθηκε από τις κραυγές της Λίζας. Αντιμετώπισε το νερό χωρίς φόβο και σταμάτησε να κολυμπά μόνο για να αποφασίσει την κατεύθυνση που έπρεπε να πάει. Φαινόταν να κινείται σαν ειδικός ναυαγοσώστης.

Τα Λαμπραντόρ ριτρίβερ είναι διάσημα για τις κολυμβητικές και καταδυτικές τους ιδιότητες. Τον 19ο αιώνα, όταν η φυλή αναπτύχθηκε στον Καναδά (στη χερσόνησο του Λαμπραντόρ), αυτά τα σκυλιά βοήθησαν τους ψαράδες να αντιμετωπίσουν τις βάρκες και ανέσυραν τη λεία που είχε πέσει στο νερό.

Ο Νόρμαν σίγουρα κάλεσε όλες τις ικανότητες των προγόνων του για να σώσει τη Λίζα. Καθώς το ρεύμα έσυρε το κορίτσι προς τη θάλασσα, ο σκύλος πετάχτηκε με θάρρος στο ποτάμι, σκέφτηκε γρήγορα και αποτελεσματικά και κατευθύνθηκε προς το θύμα.

Στην όχθη, η Αννέτ καθοδηγούσε τη Λίζα να συνεχίσει να ουρλιάζει, για να καθοδηγήσει τον Νόρμαν. Τελικά, ο σκύλος κατάφερε να φτάσει στο κορίτσι, το οποίο κόλλησε σφιχτά στο λουρί. Ακούγοντας τη φωνή του ιδιοκτήτη, το Λαμπραντόρ ριτρίβερ κολύμπησε πίσω στην όχθη του ποταμού, φέρνοντας τη Λίζα στην ασφάλεια.

Η ιστορία της διάσωσης της Λίζας δραματοποιήθηκε σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής “Unsolved Mysteries”, παραγωγής του αμερικανικού δικτύου CBS, που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε streaming. Στο ντοκιμαντέρ, η έμφαση δίνεται στους μυστηριώδεις λόγους που οδήγησαν τον Norman να πηδήξει στο ρεύμα για να σώσει τη Λίζα.

Όποιος ζει με σκυλιά, όμως, ξέρει ότι δεν υπάρχει μυστήριο. Τα σκυλιά είναι πιστά και εξαιρετικά γενναία. Αν κάποιος κινδύνευε στο νερό, εκεί θα έπρεπε να πάει ο Νόρμαν.

Ακόμη και χωρίς να βλέπει, ο Νόρμαν διακινδύνευσε τη ζωή του για να σώσει τη ζωή ενός ξένου. Ανέβηκε στην όχθη σαν να μην είχε συμβεί τίποτα: φυσικά, ο Νόρμαν δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα, αλλά απλώς κάποιον που περνούσε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

 


Πηγή