Λαδοραβανί Αγρινίου: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό της Σαρακοστής – Σπίτι


Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για την Σαρακοστή. Θέλετε ένα ραβανί νηστίσμο για τις ημέρες της νηστείας για εσάς και την οικογένεια σας για όλες τις ώρες; Σας έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή.


Διαφ.


Με την ευκαιρία ανακάλυψε πως θα φτιάξεις νηστίσιμα μπιφτέκια με πέστο λιαστής ντομάτας.

Στην Ελλάδα εκτάκτως ο Γιώργος Λιανός: Τι συνέβη;

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Στην Ελλάδα εκτάκτως ο Γιώργος Λιανός: Τι συνέβη;

Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.

Λαδοραβανί Αγρινίου: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό της Σαρακοστής

Τα υλικά και οι οδηγίες της συνταγής

Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
  • 2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
  • 2 με 3 κάψουλες βανίλιας
  • 1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
  • 1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
  • Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
  • Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.

Πηγή: funpage.gr