Καιρός σήμερα 5/4: Μείγμα ζέστης με λασποβροχές – Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη και Γιάννη Καλιάνου (Video) – Ελλάδα


Συννεφιασμένος, με αυξημένα επίπεδα αφρικανικής σκόνης, αλλά και με ανεβασμένο τον υδράργυρο, θα παρουσιαστεί σήμερα ο καιρός, με τους Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον Απρίλιο.


Διαφ.


Γιάννης Καλλιάνος: Βροχές & σκόνη από την Αφρική σήμερα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και σκόνη από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 31 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.

Survivor spoiler 06/04 αποχώρηση: Αυτός ο παίκτης φεύγει αύριο! Οδεύει προς ξενοδοχείο

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 06/04 αποχώρηση: Αυτός ο παίκτης φεύγει αύριο! Οδεύει προς ξενοδοχείο

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία στους 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ. Την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωη, με την σκόνη ωστόσο από την Αφρική να παραμένει.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αφρικανική σκόνη και συννεφιές σήμερα

Για σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου προς τα κεντρικά και βόρεια θα συναντήσουμε βροχερό καιρό, τουλάχιστον μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στα πιο δυτικά και νότια, συννεφιές συνοδεία και της αφρικανικής σκόνης, θα αρχίσουν να υποχωρούν κυρίως από το απόγευμα και μετά, για να δώσουν τη θέση τους και σε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

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

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 24 και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 και στα βόρεια έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και στα βόρεια έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή