Γλίτωσε στο παρά τσακ: Αυτός σκύλος παγιδεύτηκε σε αποχέτευση – Καρέ – καρέ η διάσωσή του – MEDIA & TV


Τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση των ανθρώπων της κοινότητας γύρω τους, για να ελαφρύνουν ένα μέρος από το βάρος της επιβίωσης μόνα τους με όλες τις αντίξοες συνθήκες. Ευτυχώς, υπάρχουν και εκείνοι που αφοσιώνονται στη διάσωση ζώων χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.


Διαφ.


Παράλληλα, διάβασε για τον σκύλο που εξαφανίστηκε μετά από ανεμοστρόβιλο και επιστρέφει σπίτι μετά από 54 ημέρες.

Survivor spoiler 07/03: Αποχωρεί οικειοθελώς κι άλλος Μαχητής! Χαμόγελα για τα κλίκα της Ασημίνας

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 07/03: Αποχωρεί οικειοθελώς κι άλλος Μαχητής! Χαμόγελα για τα κλίκα της Ασημίνας

Μερικές φορές, ακόμη και τα ζωάκια που έχουν οικογένεια και σπίτι μπορεί να εμπλακούν σε προβλήματα που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, όπως συνέβη σε αυτό το κουτάβι από τη γειτονιά Jangurussu στη Φορταλέζα της Βραζιλίας, το οποίο παγιδεύτηκε μέσα σε έναν υπόνομο.

«Μια ανησυχία ήταν η βροχή, γιατί ο καιρός ήταν άσχημος και το μέρος όπου βρισκόταν ήταν χαμηλά, οπότε μπορούσε να πνιγεί», είπε ο Έβενιλσον Πίντο, ο οποίος τελικά έσκαψε το έδαφος με ένα σφυρί και απελευθέρωσε τον τετράποδο.

18 ώρες στην αποχέτευση

Σύμφωνα με το Diario do Nordeste, ο σκύλος με το όνομα Tontom πέρασε 18 ώρες μέσα στην αποχέτευση έως ότου ένας γείτονας κατάφερε να τον βγάλει. Ο διασώστης του ήταν ο Evenilson Pinto , μια γνωστή προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι αφοσιωμένος στη δημιουργία περιεχομένου στο Διαδίκτυο και που δημοσίευσε επίσης τη στιγμή της διάσωσης.

Ο Πίντο έμαθε τι είχε συμβεί όταν ένας φίλος του επικοινώνησε για να τον ενημερώσει για τον κίνδυνο που έτρεχε αυτό το κουτάβι στην αποχέτευση , οπότε πήγε αμέσως στην τοποθεσία για να δει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Τόντομ είχε εξαφανιστεί την προηγούμενη μέρα και αργότερα βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από το πεζοδρόμιο από έναν γείτονα .

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

«Πήγε να ερευνήσει, να μάθει πώς έπεσε εκεί και ανακάλυψε ότι έπεσε σε ένα άλλο, περίπου 300 μέτρα μακριά , και περπάτησε απελπισμένη μέσα στο σωλήνα και κατέληξε να κολλήσει», είπε ο Πίντο.

Ενώ ήταν μέσα στην αποχέτευση, ο γείτονας τον κράτησε ενυδατωμένο και του πρόσφερε φαγητό . Αν και περίμεναν τους πυροσβέστες , οι οποίοι στο τέλος δεν παρευρέθηκαν, αυτός ο νεαρός έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει το σκυλί .

«Ο σκύλος ήταν πολύ «καλός». Φοβηθήκαμε ότι δεν θα έβγαινε από εκεί ζωντανός αν θα έμενε λίγο ακόμα. Μια άλλη ανησυχία ήταν η βροχή , επειδή ο καιρός ήταν κακός και το μέρος όπου βρισκόταν ήταν χαμηλά, οπότε θα μπορούσε να πνιγεί και πιθανώς να πεθάνει », είπε ο Πίντο.

Τα κατάφεραν

Με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, κατάφεραν σταδιακά να σπάσουν το σκυρόδεμα για να απεγκλωβίσουν τον σκύλο. Με αυτόν τον τρόπο επέστρεψε στην οικογένειά του υγιής και χωρίς κανένα τραυματισμό. Φαινόταν μόνο κουρασμένος από την πικρή εμπειρία.

Η διάσωση


Πηγή