Πλησιάζεις τα 40; Αυτές είναι οι 15 καλύτερα συμβουλές για να είσαι υγιής – Ομορφιά & Υγεία


Μπορεί να ετοιμάζεσαι να μπεις στην 4η δεκαετία της ζωής σου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να είσαι δραστήρια και να διατηρείς την υγεία σου και την ευεξία σου σε πολύ καλή κατάσταση. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και βάλε στόχο να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και να παραμένεις υγιής και μετά τα 40!


Διαφ.


Με την ευκαιρία ανακάλυψε 8 +1 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία.

Τραγική αποκάλυψη για την μητέρα της τραγωδίας στην Πάτρα! Ανακάλυψαν πως...

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τραγική αποκάλυψη για την μητέρα της τραγωδίας στην Πάτρα! Ανακάλυψαν πως...

Να ζυγίζεσαι κάθε μέρα

Έλεγχε το βάρος σου έχοντας τη ζυγαριά δίπλα στο ντους σου. Μπορεί να σου ακούγεται ψυχαναγκαστικό, αυτό όμως θα σε βοηθήσει να μη χάσεις το στόχο σου. Το βάρος σου μπορεί να διακυμαίνεται μέχρι και δύο κιλά από μέρα σε μέρα και δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι αν φτάσει στην κορυφή αυτής της κλίμακας.

Το νερό είναι το μυστικό!

Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός σου. (Αν δεν σου αρέσει η γεύση του νερού, πρόσθεσε σε ένα ποτήρι νερό μερικές σταγόνες λεμόνι ή χυμό μήλου για να του δώσεις άρωμα.) Και μην σταματήσεις να πίνεις νερό λίγο πριν ζυγιστείς – αυτό θα ήταν κλεψιά! Η απώλεια βάρους ξεκινά με το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Απόλαυσε ένα (μόνο) ποτήρι αλκοόλ

Είναι δύσκολο να απαρνηθείς το αλκοόλ αν σου αρέσει! Απλά μείωσε τις ποσότητες του αλκοόλ που πίνεις και απλά απόλαυσε το ένα ποτήρι σου.

Βάλε στόχο τις 7 ώρες ποιοτικού ύπνου

 Πλησιάζεις τα 40; Αυτές είναι οι 15 καλύτερα συμβουλές για να είσαι υγιής

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Η υγεία κρύβεται στα βασικά. Το νερό και ο ύπνος ανήκουν σε αυτά. Βάλε στόχο να κοιμάσαι 7 ώρες τουλάχιστον τις καθημερινές και 8 ώρες τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, ένα καλής ποιότητας κρεβάτι και στρώμα θα σου εξασφαλίσουν ένα καλό ύπνο. Θα βοηθήσουν το σώμα σου να λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Σήκω από τον καναπέ

Σκέψου πως η απώλεια του βάρους έχει να κάνει κατά 33% με το φαγητό, 33% με το να προσφέρεις στο σώμα σου ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει (ανάπαυση, νερό κ.λπ.) και 33% με την κίνηση. Η τηλεόραση είναι απλά χαμένος χρόνος, ειδικά αν κάθεσαι στον καναπέ με ένα μπολ με πατατάκια στην αγκαλιά σου.

Η σαλάτα είναι σημαντική

Ακόμα και αν ανήκεις σε αυτές που δεν λατρεύουν τη γεύση της σαλάτας, να θυμάσαι ότι σίγουρα τη λατρεύει το σώμα σου. Και θα διαπιστώσεις πως αν φας τις πρώτες 2 μπουκιές σαλάτας, θα δυσκολευτείς να σταματήσεις! Για τους περισσότερους από εμάς "σαλάτα" σημαίνει ένας απλός συνδυασμών δυο-τριών ή περισσότερων λαχανικών.

Ωστόσο, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στη σαλάτα μας γιατί βοηθάει το μεταβολισμό μας να τρέξει πιο γρήγορα και βοηθάει στη διατήρηση της υγείας των μυών, του δέρματος και των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης εμποδίζει το αδυνάτισμα ή οδηγεί στην πρόσληψη βάρους. Για μια τέλεια σαλάτα, πρόσθεσε στα λαχανικά σου μισό φλιτζάνι πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης (π.χ. φακές) ή ένα κομμάτι άπαχο κρέας ή ψάρι στο μέγεθος του smartphone σου. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κάποιο γαλακτοκομικό, όπως μισό φλιτζάνι τυρί cottage, ή ένα βραστό αυγό. Εάν κάνεις κάποιο συνδυασμό με περισσότερες από μία τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, εννοείται ότι θα μειώσεις αντίστοιχα τις ποσότητες.

Φάε ψάρι, λαχανικά και φρούτα όποτε είναι δυνατό

Το ακούς αυτό συχνά και είναι αλήθεια. Το ψάρι, τα λαχανικά και τα φρούτα σε κάνουν να νιώθεις πιο υγιής και με περισσότερη ενεργητικότητα και φυσικά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Κάνε πολλές μικρές προσαρμογές

Όταν ξεκινάς ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους κάνε πολλά μικρά βήματα. Αν έπινες τον καφέ σου γλυκό με πολύ γάλα δεν μπορείς να τα κόψεις εντελώς. Άρχισε να χρησιμοποιείς αποβουτυρωμένο γάλα και να μειώνεις σταδιακά τη ζάχαρη. Άλλαξε τα λιπαρά τυριά με τις πιο άπαχες εκδοχές τους. Έτσι θα τρως πιο υγιεινά χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσεις κάθε απόλαυση στη ζωή σου προς όφελος μιας λεπτής σιλουέτας…. Και μην ξεχνάς όσο θα περνάνε τα χρόνια η διατήρηση του επιθυμητού βάρους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση… Και είναι μια προσπάθεια που δεν θα κρατήσει για 3 μήνες… Αντιθέτως είναι προσπάθεια μιας ολόκληρης ζωής….

Μην έχεις ανθυγιεινές τροφές στο ντουλάπι σου

Δεν είμαστε όλοι τύποι με τεράστια αυτοπειθαρχία, έτσι μπορείς να προστατεύεις τον εαυτό σου από τον εαυτό σου! Όσο λιγότερα πατατάκια και μπισκότα έχεις στο ντουλάπι σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ακολουθήσεις τη διατροφή που θέλεις.

Απόφυγε τα ροφήματα με ζάχαρη και το φαστ φουντ

Το ξέρεις. Μην ξεγελιέσαι από τις χαμηλές θερμίδες ή τα "διαιτητικά” γεύματα. Αυτού του είδους η διατροφή απλά θα σε κάνει να νιώσεις παχουλή και κακοδιάθετη. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο κακάο χαλαρώνουν το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων χαμηλώνοντας την αρτηριακή πίεση κι αυτό μακροπρόθεσμα προστατεύει τον εγκέφαλο από τις φθορές. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και παθήσεων που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα που έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Μην είσαι εμμονική με τα επιστημονικά δεδομένα

Δεν χρειάζεται να δίνεις τόση σημασία στις λεπτομέρειες. Απόλαυσε ένα ποτήρι κρασί, το γιαούρτι που προτιμάς με μέλι και όποιους ξηρούς καρπούς σου αρέσουν, πιες τον καφέ σου! Και ναι! Επιτρέπεται να τρως ένα χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες μερικές φορές…

Μην νιώθεις ενοχές

Ανεξάρτητα απ' το τι τρως, μη νιώθεις ενοχές. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την ξοδέψεις σε ενοχές. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθείς για το καλύτερο, αν όμως κάποιες φορές δεν σου βγαίνει πραγματικά δεν πειράζει. Μάλιστα δεν πειράζει καθόλου… Μετά από ένα ανθυγιεινό γεύμα, μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν στο άγχος τρώγοντας – και στο άγχος αυτό συμπεριλαμβάνονται οι ενοχές για τις τυχόν διατροφικές παρασπονδίες σου.

Όρισε ένα μέγιστο όριο βάρους για σένα

Είναι τα 58, τα 65, τα 72 κιλά για σένα; Μην πανικοβληθείς αν φτάσεις σε αυτό το βάρος. Όταν όμως το ξεπεράσεις προσπάθησε να χάσεις τα κιλά το συντομότερο δυνατό. Τα καλά νέα είναι πως συνήθως αρκεί μια εβδομάδα ελεγχόμενου φαγητού για να τα καταφέρεις, επειδή θα έχεις εντοπίσει γρήγορα την αλλαγή στο βάρος σου (και θα την αντιμετωπίσεις εξίσου γρήγορα). Ξεκίνα το τρέξιμο και βάλε στόχο να μην σταματήσεις πριν καταφέρεις να χωρέσεις πάλι στο παλιό, στενό σου τζιν.

Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές

Ο βασικός κανόνας – όλες οι πακεταρισμένες, επεξεργασμένες τροφές είναι ανθυγιεινές και είναι καλό να τις αποφεύγεις όποτε είναι δυνατό. Δεν είναι εύκολο, αξίζει όμως την προσπάθεια.

Πηγή: shape.gr