Τέλος εποχής στην ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκτακτη ανακοίνωση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ – Shopping


Με μία κίνηση εκ των έσω έρχεται να καλύψει την αποχώρηση του πρώην επικεφαλής της, Βασίλη Σταύρου, η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η αλυσίδα προέβη στην εκλογή του Σοφοκλή Γιαννακού, ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης, η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ.


Διαφ.


Ο Σ. Γιαννακού είναι ένα πρόσωπο που διατηρεί εκτεταμένη εμπειρία από θέσεις του στο εξωτερικό και επικεφαλής οικονομικών της ΑΒ Βασιλόπουλος με καθήκοντα Senior Vice President Finance – CFO, όντας από τα βασικά στελέχη της executive committee της επιχείρησης.

Survivor spoiler: Τελειώνει η Κάτια Ταραμπάνκο από το Survivor 5! Ραγδαίες εξελίξεις

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler: Τελειώνει η Κάτια Ταραμπάνκο από το Survivor 5! Ραγδαίες εξελίξεις

Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ έχει ζήσει επίσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για 4 χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη λογιστική και το φορολογικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι ορκωτός λογιστής και μέλος της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA).

Ο Σοφοκλής Γιαννακού έχει εργαστεί για τη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως διευθυντής του συμβουλευτικού κλάδου και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Στρατηγικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Ακολούθησε η συνεργασία του με την British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) με καθήκοντα Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager.

Αβ Βασιλοπουλος Σοφοκλής

Από το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Ο Σοφοκλής Γιαννακού προσλήφθηκε το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος ως Group Finance Director. Από το 2012 μέχρι το 2016 διετέλεσε ως CFO για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας στην ευθύνη του εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Σήμερα κατέχει τη θέση του Senior Vice President & Chief Financial Officer Southeastern Europe & AB Vassilopoulos. Μιλά 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά). Του αρέσει η κολύμβηση και το τέννις. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο ο Δημήτρης Αρτικόπουλος και η Ελένη Προβίδη

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Συνεργάζεται με την ΑΒ Βασιλόπουλος από το 1998 στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής ακινήτων. Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ το 2000 προήχθη σε HR Development Manager. Aπο τον Δεκέμβριο του 2011 εχει ανάλαβει καθήκοντα VP Human Resources/ Organizational Developoment, Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία του τμήματος Μάρκετινγκ κα Επιχειρησιακής Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Έχει διατελέσει μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης μεγάλου δημόσιου οργανισμού σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων και Εργασιακών Σχέσεων. Διατηρεί πολυετή εργασιακή εμπειρία σε θέματα έρευνας αγοράς και πολιτικής επικοινωνίας. Είναι πιστοποιημένος coach και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching.

Στο νέο ΔΣ εκλέχθηκε και η Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs της ΑΒ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:

"Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος, το οποίο ιστορικά αποτελείται από ανώτατα στελέχη της διοικητικής ομάδας. Ο Σοφοκλής Γιαννακού αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του ΔΣ, ενώ ως μέλη εκλέχθηκαν η Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs της ΑΒ και ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP Human Resources & Organizational Development της ΑΒ.

Η διοικητική ομάδα έχει την ευθύνη διοίκησης της ΑΒ, τόσο σε θέματα καθημερινής λειτουργίας, όσο και στρατηγικής σημασίας, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jesper Lauridsen, Brand President ΑΒ, Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE)".


Πηγή