Ενδεχομένως η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα να είναι… – Travel


Η Ελλάδα, βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες του κόσμου, που δυστυχώς δεν εξασφαλίζει μία καλή ποιότητα ζωής στους πολίτες της. Το ακόμα πιο στενάχωρο είναι πως η ποιότητα ζωής φθίνει στους περισσότερους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η υγεία κλπ.


Διαφ.


Παρ’ όλα αυτά, πριν από μερικά χρόνια δημιουργήθηκε μία λίστα που αφορούσε στις καλύτερες πόλεις της Ελλάδος. Η λίστα αυτή συμπεριλάμβανε παραμέτρους, όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές καταναλωτή, η αγοραστική δύναμη, η μετακίνηση, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Survivor spoiler: Τελειώνει η Κάτια Ταραμπάνκο από το Survivor 5! Ραγδαίες εξελίξεις

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler: Τελειώνει η Κάτια Ταραμπάνκο από το Survivor 5! Ραγδαίες εξελίξεις

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το ελληνικό νησί που δεν έχει καθόλου φίδια!

κως ποιότητα ζωής

Πρώτη σε προτιμήσεις έρχεται η Κως, ενώ ακολουθούν τα Χανιά, η Αθήνα και η Πάτρα. Όσον αφορά την Κω, το νησί πήρε το όνομά του από την Κώο, την κόρη του βασιλιά Μέροπα.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ο Ιπποκράτης είχε ως πατρίδα του, το συγκεκριμένο νησί. Η Κως κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους και καταλήφθηκε από Ιωαννίτες Ιππότες. Πέρασε Τουρκοκρατία και Ιταλοκρατία, ενώ ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, το 1948. Είχε ένα από τα αρχαιότερα ασκληπιεία του κόσμου. Σήμερα, υπάρχει μουσείο ιστορίας.

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

Στην είσοδο του λιμανιού θα συναντήσει κανείς το επιβλητικό της κάστρο. Στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχουν κτίρια Ιταλών. Η δημοτική αγορά, η λέσχη, το αρχαιολογικό μουσείο και το τζαμί Ντεφτεντάρ.

κως ελλάδα

Στην αρχαία πόλη θα συναντήσει κανείς δωρικό ελληνιστικό ναό, τον βωμό του Διονύσου, το ιερό και τη στοά του λιμένος και το ιερό του Ηρακλή, Επίσης, τη βόρεια πλευρά του τείχους, ρωμαϊκά λουτρά, ρωμαϊκές επαύλεις, ρωμαϊκή οικία, αλλά και ρωμαϊκό ωδείο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πλατεία Πλατάνου ή Λότζιας και το Τζαμί της Λότζιας. Επίσης, υπάρχει και ο πλάτανος, όπου δίδασκε ο Ιπποκράτης, ο δρόμος με τους φοίνικες, αλλά και το ασκληπιείο. Τέλος, καλό θα ήταν να επισκευτεί κανείς τη στοά, το συγκρότημα των ρωμαϊκών θεών, το βωμό του ηλίου, την Εκάτη, τον Μαχαόνα, τον ιωνικό ναό του Ασκληπιού και μεγάλο δωρικό περίπτερο ναό του Ασκληπιού.


Πηγή