Δεν ήταν ικανοί να φτιάξουν επιπλέον ΜΕΘ: Τα lockdown τους είναι πιο εύκολα

Διαφ.
Loading...

Δεν ήταν ικανοί να φτιάξουν επιπλέον ΜΕΘ: Τα lockdown τους είναι πιο εύκολα

Όταν κλείνεις την κοινωνία δεν καταστρέφεις ούτε εφοπλιστές, ούτε βιομηχάνους, ούτε τραπεζίτες. Εκμηδενίζεις τα έσοδα που χρειάζονται η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεια, τις ΜΕΘ, τα αναλώσιμα των νοσοκομείων, τους μισθούς των γιατρών, των καθηγητών και των δασκάλων, τα σχολικά κτίρια.

Καταστρέφεις επίσης τη δόση για το στεγαστικό, το λογαριασμό στη ΔΕΗ, τη σύνταξη, το επίδομα. Ποια υγεία προστατεύεις; Όταν έχεις κλείσει μια φορά την κοινωνία, δεν έχεις φτιάξει καινούριες ΜΕΘ κι άνοιξες χωρίς έλεγχο τον τουρισμό τι είσαι;
Η χώρα άνοιξε αρχές Μαΐου. Στα περισσότερα μαγαζιά η μάσκα ήταν προαιρετική, οι νέοι συνωστίζονταν, κόσμος έφυγε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, άνοιξαν τα σχολεία χωρίς μάσκες  και πάρα τις προβλέψεις τίποτα δεν έγινε.

Τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν όταν άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς έλεγχο σε αντίθεση με την Κύπρο που χθες είχε 15 κρούσματα, όπως μεταδίδει το Euronews. Δεν ήταν ικανοί να φτιάξουν επιπλέον ΜΕΘ για τον κορωνοϊό και ας ήταν αχρείαστες. Τα lockdown τους είναι πιο εύκολα.

Μελίνα Κονταξή

Ιστορικός – Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

[freepen.gr]


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...