Αρκαδία: Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή – Μέσα στις αυλές οι φλόγες! (photos)


Αρκαδία: Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή – Μέσα στις αυλές οι φλόγες! (photos)


Διαφ.


Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στην Αγία Σοφιά δήμου Βόρεια Κυνουρίας στην Αρκαδία, το μεσημέρι της Τρίτης (22/8), σημαίνοντας συναγερμό.

Σύμφωνα με το Arcadiaportal, οι φλόγες βρίσκονται μέσα στο χωριό και έχουν μπει μέσα στις αυλές των σπιτιών. Συγχρόνως, Πύρινη λαίλαπα στη Φυλή: Καίγονται σπίτια, εκκενώνουν προς Άνω Λιόσια – Κλειστή η Αττική Οδός (photos-video)

Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της πυροσβεστικής, 25 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο καθώς επίσης και 3 Πετζετέλ.

Φωτιά στην Αγία Σοφία Αρκαδίας

Φωτιά στην Αγία Σοφία Αρκαδίας

Φωτιά στην Αγία Σοφία Αρκαδίας

Φωτιά στην Αγία Σοφία Αρκαδίας

Φωτιά στην Αγία Σοφία Αρκαδίας

Ασύλληπτη τραγωδία στη φωτιά στον Έβρο: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος τη Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς που καίγεται από χθες Δευτέρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι δεκάδες μετανάστες. Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η κατάσταση στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν περίπου 18-26 μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα (21/08/2023) στο πυκνό δάσος της Δαδιάς, ενώ αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση. Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για να αναχαιτίσουν και την παραμικρή προσπάθεια παράτυπων μεταναστών, να περάσουν στη χώρα μας.

«Να σας πληροφορήσω για κάτι που μου είπε ένας κάτοικος»: Ο δήμαρχος Ασπρόπυργου αποκαλύπτει για την φωτιά (video)

Την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στην φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ.

«Είναι μια περιοχή η οποία είναι περιοχή χονδρεμπορίου. Υπάρχουν τεράστιες αποθήκες με υλικά logistics και δυστυχώς η φωτιά ξεκίνησε από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις σκουπιδιών και μπαζών που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στον Ασπρόπυργο.

Είναι το τεράστιο θέμα το οποίο το γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο Ασπρόπυργος το αντιμετωπίζει λόγω της γειτνίασης με την χωματερή των Άνω Λιοσίων. Με τον ΧΥΤΑ, έχει εύκολη πρόσβαση σε ομάδες Ρομά, τα σκουπίδια που καθαρίζουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας να τα φέρνουν και να τα απορρίπτουν εκεί», είπε αρχικά.

«Να σας πληροφορήσω για κάτι που μου είπε ένας κάτοικος. Η φωτιά ξεκίνησε από χτες το βράδυ από μία εστία που είχαν κάποιοι Ρομά που έκαιγαν καλώδια, λάστιχα. Δεν είχε τους βόρειους δυνατούς ανέμους, είχε νότιους. Έτσι στροβιλίζονταν ο αέρας και πήγε προς τα βόρεια και με τους βόρειους δυνατούς ανέμους που έχουμε έκανε αυτή την καταστροφή», σημείωσε.

Η περιοχή είναι γεμάτη από επιχειρήσεις και το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με το μετρό, είπε ο Νίκος Μελετίου. «Το ευτύχημα είναι ότι γειτνιάζει με τον προαστιακό, με τις γραμμές του προαστιακού, που υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από τη βιομηχανική ζώνη της Νέας ζωής και δε μεταδόθηκε η φωτιά νότια και να κάψει και επιχειρήσεις», είπε.

Φωτιά

Ανέφερε πως είχε έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και πως «κάτι πρέπει να γίνει με αυτήν την κατάσταση, διότι ο Ασπρόπυργος με τα 4 φορτηγά που έχει κουβαλάει καθημερινά τα χιλιάδες κυβικά μπάζων που μας φέρνουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας, αδυνατεί».


Πηγή