Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στα Πατήσια – 15 πυροσβέστες με ειδικό κλιμακοφόρο στο σημείο


Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στα Πατήσια – 15 πυροσβέστες με ειδικό κλιμακοφόρο στο σημείο


Διαφ.


Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/3) σε διαμέρισμα στην οδό Δημητρίου Ράλλη στα Πατήσια, με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα καθώς και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Συναγερμός στην Καλλιθέα: Έκρηξη σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή – Ανήκε σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

Συναγερμός επικράτησε στην Καλλιθέα τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/3), καθώς περίπου στις 3 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε κάβα στην περιοχή, στην οδό Λαγουμιτζή, με ένα ακόμη περιστατικό να έχει αναστατώσει τους κατοίκους πρόσφατα.

Η έκρηξη, μάλιστα, ήταν τόσο ισχυρή που ο ήχος ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, εντός του λεκανοπεδίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κατάστημα έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή, ενώ υλικές ζημιές υπάρχουν σε σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή, καθώς και σε διαμερίσματα γύρω.

Στο βίντεο ακούγεται, μάλιστα, ο εκκωφαντικός ήχος από την έκρηξη. Όπως, επίσης, φαίνεται σε πλάνα μετά την έκρηξη, η καταστροφή της κάβας είναι πλήρης ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο παρέσυρε το ωστικό κύμα και κατέληξε στην μέση του δρόμου.

‘Εντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην κάμερα του OPEN μιλούν για έναν απίστευτο εκκωφαντικό ήχο που ακούστηκε αμέσως μετά την έκρηξη και για τον τρόμο που βίωσαν.

«Νόμιζα ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι. Έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού μου και έπεσαν πάνω στο κρεβάτι. Με έσωσε το στρώμα που ήταν χοντρό», λέει γυναίκα που μίλησε στον Φάνη Καραμπατσάκη για το συμβάν.

«Παντού γύρω υπάρχουν πολυκατοικίες. Βγήκαμε έξω από το σπίτι και συναντήσαμε το απόλυτο χάος. Είναι σαν εικόνες που βλέπαμε στα παλιά δελτία ειδήσεων, όταν έσκαγαν βόμβες αλλά τα βλέπαμε από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», λέει άλλη κάτοικος της περιοχής.

«Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο. Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν», είπε στο MEGA έτερος κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα, δε, με άλλη, κάτοικο «η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία».


Πηγή