Είναι Γεγονός! Τέλος το κάπνισμα σε όλα τα δημόσια κτήρια – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη-Κικίλια


Είναι Γεγονός! Τέλος το κάπνισμα σε όλα τα δημόσια κτήρια – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη-Κικίλια

Διαφ.
Loading...

Άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλα τα δημόσια κτήρια (Βουλή, υπουργεία, νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες), αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος και γι αυτό το λόγο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος.

«Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος την οποία ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.
Ρυτίδες Τέλος! Γλίτωσε το μπότοξ με την πιο απλή μέθοδο. Δες πως…

Οι Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος, και σε ποσοστό 88,1% δηλώνουν ότι είναι εθνικός στόχος η μείωσή του (έρευνα της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος). Μάλιστα, το 83,8% χαρακτηρίζει πολιτισμική υποβάθμιση τη μη εφαρμογή του νόμου και το 76,1% δηλώνουν θυμωμένοι για το γεγονός ότι η χώρα αποτελεί την μοναδική χώρα της ΕΕ η οποία επιτρέπει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, εκθέτοντας τους πολίτες της σε παθητικό κάπνισμα.

via


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...