«Το 112 δεν είναι για χόpταση» – Μαινόμενος Γιάννης Καλλιανός για την κακοκαιρία


Τι κι αν έγινε ο «κακός χαμός» με μηνύματα του 112 και έκτακτα δελτία για έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα, στο μεγαλύτερο μέρος της η κακοκαιρία «EVA» πέρασε και σχεδόν δεν ακούμπησε.


Διαφ.


Οι καταστηματάρχες δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους την Κυριακή 7 Νοεμβρίου μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία ανακοινώθηκε: «Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Επικράτεια αύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας»

«Χτυπημένη» από έρωτα η κόρη της Δέσποινας Βανδή - Η ηλικία και η καταγωγή του συντρόφου της 18χρονης Μελίνας Νικολαΐδη

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Χτυπημένη» από έρωτα η κόρη της Δέσποινας Βανδή - Η ηλικία και η καταγωγή του συντρόφου της 18χρονης Μελίνας Νικολαΐδη

«Περιμέναμε την κακοκαιρία αλλά δεν ήρθε ποτέ. Πανικοβληθήκαμε χωρίς λόγο», ήταν κάποια από τα λόγια των καταστηματαρχών.

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού για χιόνα! Πότε και σε ποιες περιοχές θα "πέσουν" (Video)

Μηνυμα 112 για κακοκαιρια ΕΒΑ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

« Το 112 δεν είναι για χόρταση»

Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι τα στοιχεία μέχρι την τελευταία στιγμή έδειχναν ότι η απόφαση για προειδοποίηση έκτακτων καιρικών φαινομένων ήταν σωστή. Κάποιοι θεώρησαν λοιπόν, ότι είναι καλύτερο να είναι προετοιμασμένοι ενώ πάλι άλλοι θεώρησαν ότι η αποστολή του 112 δεν είναι για άσκοπη χρήση.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Μήλου και ήταν 26 χιλιοστά, ενώ ακολούθησαν Έλος Χανίων (19), Λίνδος Ρόδου (15), Σκιάθος (15) και Γλώσσα Σκοπέλου (14 χιλιοστά).

«Συμφωνώ ότι τι 112 δεν είναι για χόρταση. Δεν ξέρω κάτω από ποιες προϋποθέσεις βγαίνει, δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι’ αυτό. Εδώ στο MEGA είχαμε πει ότι θα είναι κακοκαιρία. Ποτέ δεν είπα ότι θα έρθει η καταστροφή του κόσμου», είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος.

«Δεν είμαι υπεύθυνος ούτε για το πότε θα σταματήσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε σε τοπικό επίπεδο παρά να μην σταλεί ποτέ κανένα μήνυμα και να έχουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους», πρόσθεσε στο τέλος.


Πηγή