5 + 1 φρούτα για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας – Ομορφιά & Υγεία


Η δυσκοιλιότητα, παρ’ όλο που δεν αποτελεί ασθένεια αλλά σύμπτωμα, επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.


Διαφ.


Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής απασχολεί το 16% του ενήλικου πληθυσμού ενώ ο ένας στους πέντε Έλληνες έχει έρθει αντιμέτωπος με το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν. Στους ηλικιωμένους το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 33% ενώ το 70% των περιπτώσεων αφορά γυναίκες.

Survivor spoiler 30/03: BOMBA! Παρελθόν από Survivor 5 η Μυριέλλα Κουρεντή; Αποχωρεί στο αυριανό επεισόδιο

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 30/03: BOMBA! Παρελθόν από Survivor 5 η Μυριέλλα Κουρεντή; Αποχωρεί στο αυριανό επεισόδιο

Για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας υπάρχουν κάποια φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν, όπως επίσης και κάποια τρόφιμα, όπως είχε αναφέρει παλιότερα το Athensmagazine.gr. Πάμε να δούμε τα φρούτα αναλυτικά...

Ακτινίδιο

Αυτό το μικρό καφέ και πράσινο φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου. Χάρη σε ένα ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη βοηθά τη διαδικασία της πέψης και μειώνει την παραγωγή αερίων.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του ακτινιδίου είναι να τρώτε το φρούτο με άδειο στομάχι κάθε μέρα. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να το συνδυάσετε με πορτοκάλια σε ένα χυμό ή smoothie για πρωινό.

Δαμάσκηνο

Καλό είναι να καταναλώνετε αυτό το φρούτο για να μπορείτε να πηγαίνετε στην τουαλέτα. Πρόκειται για ένα φυσικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας που είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Τα αποξηραμένα ή φρέσκα δαμάσκηνα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων.

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

Η ζάχαρη που περιέχει παρέχει μια ήπια καθαρτική δράση και προάγει την κατακράτηση νερού στο έντερο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχηματισμού κοπράνων. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία των βλεννογόνων μεμβρανών και στην τόνωση της εργασίας του παχέος εντέρου.

Πορτοκάλια

 Αυτά είναι τα 6 καλύτερα φρούτα για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Το κιτρικό οξύ που παρέχει αυτό το φρούτο το καθιστά μια καλή φυσική εναλλακτική λύση για τη διάλυση των καταλοίπων που έχουν συσσωρευτεί στο έντερο. Ταυτόχρονα:

  • Αποβάλλει τα υγρά.
  • Ρυθμίζει την εντερική διέλευση.
  • Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
  • Αυτό χωρίς να υπολογίζουμε όλες τις ιδιότητες που έχει περιέχοντας μια καλή δόση βιταμίνης C. Συνιστάται να πίνετε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού με άδειο στομάχι.

Αχλάδι

Το αχλάδι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για την αντιμετώπιση προβλημάτων τουαλέτας. Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, περιέχει πηκτίνη, μια ουσία που ρυθμίζει τις κινήσεις του εντέρου και τον καθαρισμό του σώματος. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σύκο

Οι διατροφικές του ιδιότητες είναι σχετικά άγνωστες. Ωστόσο, συνιστάται η κατανάλωση σύκων για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Η καθαρτική του δράση διευκολύνει την εκκένωση. Καθώς είναι εύπεπτο, προστατεύει το στομάχι και προλαμβάνει προβλήματα όπως η καούρα ή η παλινδρόμηση.

Μούρα

Τα μούρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα μας κατά της δυσκοιλιότητας. Είναι αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν όχι μόνο την εντερική διέλευση αλλά και την πέψη. Προτιμήστε τα ακόλουθα:

  • Φράουλες.
  • Βατόμουρα.
  • Κεράσια.