25 παλιές αθάνατες ελληνικές διαφημίσεις που θα σας συγκινήσουν


Διαφημίσεις καλτ, διαφημίσεις κλασικές, διαφημίσεις για να θυμούνται και να κλαίνε οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Από τη Λιάνα Κανέλλη και τις μπάμιες, στο γάλα Carnation

Διαφ.
Loading...

Πολλά χρόνια πριν την ιδιωτική τηλεόραση αλλά και στις απαρχές των ιδιωτικών καναλιών, τα τηλεοπτικά σποτάκια που διαφήμιζαν προϊόντα και υπηρεσίες ήταν σύντομα και έδιναν περισσότερο βάση στην ατάκα.

Πολλοί νεότεροι δεν γνωρίζουν καν τη θρυλική διαφήμιση της μπύρας Henninger με την ατάκα “κουτί, τι κουτί”, αλλά και τη θεία Όλγα που ήξερε τα πάντα για τους λεκέδες.

Ένα από τα πρώτα θρυλικά τραγούδια – μηνύματα τηλεοπτικών σποτ ήταν το “Παίξε – τρέξε μικρούλη, γίνε άντρας μικρούλη, άντρας ωραίος, γερός…” από το 1974 και το “γάλα βλάχας εβαπορέ” του οποίου το σλόγκαν ήταν: “μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά”.

Ιστορικές μορφές ήταν η νοικοκυρά που γύριζε από του Βερόπουλου αλλά και ο ηλικιωμένος μαραγκός του Overlay. Παρακάτω προχωρούμε σε μια ανθολογία με 25 βίντεο που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα και πλέον, είναι ντοκουμέντα για τον χώρο της ελληνικής διαφήμισης.

01 Γάλα CARNATION

Όλο το μυστικό βρισκόταν στο τσίγκινο κουτάκι και στο μότο της διαφήμισης “την απίστευτη γεύση να πίνεις, άντρας σαν τον Carnation να γίνεις”. Ίσως το μοναδικό γάλα που ήταν πολύ πιο απολαυστικό όταν το έπινες ζεστό, ή τουλάχιστον όχι παγωμένο.

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
Loading...