«20-21 του μήνα υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής…» – Προειδοποίηση Παναγιώτη Γιαννόπουλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)


«20-21 του μήνα υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής…» – Προειδοποίηση Παναγιώτη Γιαννόπουλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)


Διαφ.


Η Δευτέρα και η Τρίτη θα χαρακτηριστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας, τους νοτιάδες και τις βροχές κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει ξανά ενδεικτικά στην Αθήνα τους 17 βαθμούς και στο τέλος της εβδομάδας και πιο υψηλά, ακόμα και 19 βαθμούς την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα (15/1) και αύριο (16/1) θα επιμείνει το φθινοπωρινό μοτίβο του καιρού.

Προειδοποίηση Παναγιώτη Γιαννόπουλου για την εξέλιξη του καιρού

Την Παρασκευή στην Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς! Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο. Με τα σημερινά στοιχεία υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρής αλλαγής του καιρού προς χειμώνα ξανά μέσα στο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα, στα δυτικά, και το Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν, στη νότια Πελοπόννησο το βράδυ και λίγες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα κεντρικά και βόρεια θα φτάσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 και στο νότιο Αιγαίο τους 18 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Στην Αττική προβλέπεται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, πιθανόν να βρέξει για λίγο το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς.


Πηγή