24 λευκές ώρες: Ο Γιάννης Καλλιάνος προανήγγειλε τοπικές χιονοπτώσεις που χτυπούν άμεσα!


24 λευκές ώρες: Ο Γιάννης Καλλιάνος προανήγγειλε τοπικές χιονοπτώσεις που χτυπούν άμεσα!


Διαφ.


Γιάννης Καλλιάνος: Υποχώρηση των βροχών σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα είναι το σκηνικό του καιρού των επόμενων ημερών.

Ο μετεωρολόγος του Mega επεσήμανε πως οι θερμοκρασίες πάντως στα πεδινά θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ δε θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι θα κινηθούν χαμηλά. Τα χιόνια θα χτυπήσουν τοπικά πάνω από τα 1.000 μ. στα βόρεια ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο:

Τα Μερομήνια μίλησαν: Ποια χιόνια; Καιρός έκπληξη για Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου!

Οι προβλέψεις για τον καιρό του 2024 δεν είναι ευοίωνες σύμφωνα με τα Μερομήνια. Αναμένονται πλημμύρες, ψύχος και ακραία φαινόμενα. Πολλές περιοχές θα βιώσουν χιόνια. Παρά την ανακούφιση του Μαρτίου, το κρύο θα επιστρέψει προς το τέλος του μήνα. Διαβάστε επίσης: 72 ώρες καιρικό «αλαλούμ»: Ισχυρή προειδοποίηση από την Χριστίνα Σούζη (video)

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Τι είναι τα Μερομήνια

Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού.

Εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και «σημάδια» από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Τα Μερομήνια είναι οι δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου κατά τις οποίες σύμφωνα με την παράδοση κάποιοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό για τους επόμενους δ

Silver Alert Παναγιώτη Γιαννόπουλου: «Ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη! 20άρια φέρουν οι Αλκυονίδες. Μέχρι τουλάχιστον τις 15 Φλεβάρη…» (Video)

Φέρνει την “Άνοιξη” ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Αλκυονίδες με 24αρια στην “καρδιά” του Χειμώνα. Θερμές αέριες μάζες θα “σαρώσουν”…» (Video)

ώδεκα μήνες. Η λέξη προέρχεται από το «μέρα» και «μήνας» καθώς σε κάθε μέρα από αυτές αντιστοιχεί ένας πλήρης κύκλος του φεγγαριού ή αλλιώς ένας μήνας.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού καθώς αυτός ο μήνας θεωρούταν η αρχή του χειμώνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα παρατηρούσαν πώς ότι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η μέχρι την 12η μέρα του Αυγούστου ενώ κάποιοι άλλοι από την 3η μέχρι την 15 ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι πως οι μέρες είναι δώδεκα πάντα και η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν μήνα παίρνοντας ως αφετηρία τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην ύπαιθρο, οι οποίοι κάνουν προβλέψεις τα βράδια παρατηρώντας τις κινήσεις των αστεριών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν τα Μερομήνια καθώς θεωρούν ότι έτσι θα μπορούν να προβλέψουν τις εργασίες τους και τις ασχολίες του, ειδικότερα όσοι βρίσκονται στην ύπαιθρο και ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές δουλειές.


Πηγή